Region

Svet

Region

Ravna Gora: Šta vas očekuje u drugoj epizodi - Slom (Foto)

Serija "Ravna Gora" počela je sa emotivanjem prošle nedelje, a prva epizoda bila je najgledanija emisija tog dana u Srbiji, sa 2 miliona i 200 hiljada gledalaca.

Ravna Gora: Šta vas očekuje u drugoj epizodi - Slom (Foto)Evo šta vas očekuje u drugoj epizodi fenomenalne serije Ravna Gora...

Ravna gora najgledanija serija: Premašila sve dosadašnje rejtinge!
Idilično aprilsko jutro u seoskom dvorištu porodice Taralić. Čeljad se budi. Jutarnji mir najednom prekida zlokobni huk motora aviona koji prosipa plakate. Do sela Planinica je stigla vest: Jugoslavija je napadnuta!

Nakon fašističkog bombardovanja Beograda, sednica jugoslovenske Vlade održava se u podzemnom gradu u Malom Zvorniku. Tu je i mladi kralj Petar. Atmosfera je napeta. Oštre reči varniče, sukobi i razmirice se produbljuju - slika i prilika stanja u poljuljanoj Kraljevini Jugoslaviji.Za to vreme, negde u Slavoniji, pršte granate po položaju 41. pešadijskog puka Druge armije kraljevske vojske. Ukopani u dugačkim rovovima, vojnici i oficiri pognutih glava leže priljubljeni uz zemlju. Kanonada artiljerije, uz tutanj i podrhtavanja tla, ne prestaje.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>