Region

Svet

Goran Bregović vratio Ukrajincima 50.000 evra! Neće da im komponuje pesmu za Eurosong!

Iako je od Ukrajine dobio unosnu ponudu vrednu čak 50.000 evra, Goran Bregović je odustao od komponovanja njihove pesme za Eurosong, te već uplaćen novac pošteno vratio.

Goran Bregović vratio Ukrajincima 50.000 evra! Neće da im komponuje pesmu za Eurosong!



Goran Bregović ipak neće komponovati pesmu kojom je Ukrajina trebalo da se predstavi na predstojećem Eurosongu u Kopenhagenu, a koju je trebalo da izvodi Ruslana. U svetu naš najpoznatiji muzičar pošteno je Ukrajincima vratio honorar od čak 50.000 evra koliko je dobio za naručenu pesmu.

Na ovaj iznenađujući korak nateralo ga je to što je Brega do guše u obavezama. Naime, on se svim svojim snagama angažovao na projektu "Saso Mange - večer donatora", koji se očekuje 19. decembra u sarajevskoj Zetri. Projekat će okupiti najveće balkanske zvezde, kao što su Vlatko Stefanovski, Tonči Huljić, Severina, Džiboni i brojni drugi, a šuška se i o dolasku velikih svetskih zvezda.

Te večeri, za koju se očekuje da će biti spektakularna, biće promovisana i fondacija "Gorica - Goran Bregović", čiji je cilj pomoć učenicima i studentima romske nacionalnosti u Bosni i Hercegovini.

Inače, Goran Bregović trenutno se nalazi na svetskoj turneji na kojoj promoviše avoj album "Šampanjac za Cigane".

Autor: T.I.
Izvor: Blic
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>