Region

Svet

Region

Nenad Jezdić o Ravnoj gori: Polemisanje nas odvraća od suštine, treba da budemo složni i živimo bolje

Nenad Jezdić i protekle nedelje jezdio je našom glumačkom scenom i svojim voćnjacima. Ubrao je Povelju za građanske zasluge sa medaljom povodom Dana oslobođenja Zemuna, a nešto ranije nasmešio mu se i "Zoranov brk". I voćnjaci su dobro poneli, tako da ove značajne nagrade imaju čime da se zaliju.

Nenad Jezdić o Ravnoj gori: Polemisanje nas odvraća od suštine, treba da budemo složni i živimo bolje



Vaša poslednja nagrada znači, kako je obrazloženo, i vaš doprinos uspehu i lepoti Zemuna.

"Volim Zemun, kao i moj rodni grad Valjevo. U šali često kažem da sam dečko sa Ibarske magistrale, jer se uglavnom tu nalazim kada prevaljujem ture između moja dva omiljena mesta."

Danas počinje emitovanje serije "Ravna gora", u kojoj i vi igrate. Očekujete li nove polemike i podele među Srbima?

"Ako bude polemike, biće to čisto gubljenje vremena. Smisao ove serije nije da polemiše i da se upušta u diskusije. Sve je zasnovano na istorijskim činjenicama. Ali, naša spremnost da se bavimo polemikom nas odvraća od suštine da živimo bolje, da budemo složni i da samo slogom možemo nešto postići."

Svake večeri vas gledamo u seriji "Bela lađa". Da li Šojić u stvarnosti dobija sve veću konkurenciju?

"Šojići su u mom životu autsajderi. Oni za mene ne postoje. Ja ih ne nazivam tim imenom, jer oni drugi su mnogo značajniji u jednom lošem smislu."

Često se reprizira film "Mrtav ladan", gde i vi igrate. Može li on biti jedna vrsta metafore za našu ravnodušnost i rezignaciju?

"To je ta hladnokrvnost kad neko kaže pun nam je svet Šojića, a mi se na to samo smejemo. Ne bato, to nisu Šojići, već prevaranti, fukare, barabe, bašibozuci, džabalebaroši i lezilebovići. Ja u tom smislu nisam "mrtav ladan" i godinama pokušavam da ne statiram pored takvih Šojića, već se borim.

Pored glume, okupira vas i proizvodnja rakije iz vašeg voćnjaka?

"Rakije ima i nova stiže iz moje destilerije, tako da ima čime da se nazdravi i zalije."

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>