Ostalo

Sme�no

Novi projekat Motorole: Upoznajte Phoneblok i Aru, oduševićete se! (Foto+Video)

Dugo najavljivani "phoneblok" iz Motorole napokon je spreman, a ako do sada niste čuli za ovaj uređaj, došlo je vreme da se upoznate sa Arom koja će svakako biti dobar deo naše budućnosti.

Novi projekat Motorole: Upoznajte Phoneblok i Aru, oduševićete se! (Foto+Video)



Oni koji su osmislili projekat Ara i "phoneblok", kao što je Dejv Hakens, imaju za cilj da sa hardverom telefona urade ono što je Android uspeo da uradi sa softverom. Ako ste mislili da ne postoji ništa što bi moglo da vas iznenadi kod smartphonova, varate se, jer motorolina Ara je nešto sasvim drugačije od onoga na šta smo navikli.



Kada je ovaj projekat predstavljen i pre nego što je na njemu počelo da se radi, mnogi su se smejali. Sada najavljuju da je tehnički deo posla obavljen i da je preostalo samo dizajniranje hardvera i modula koji će se menjati.

Naime, ovi telefoni imaće svaku komponentu u obliku bloka, odakle i potiče naziv phoneblok, pa će tako i najmanji kvar biti lako rešiv. Ono što je Dejv Hakens zamislio i što ga je nateralo na ovakav proizvod jeste prekomerno bacanje ispravne elektronike zbog samo jedne neispravne komponente. Tako će ovaj telefon imati odvojeni blok za bluetooth, kameru, bateriju, memoriju, hard disk, procesor, ekran i bila šta drugo što možete da zamislite.



Korisnik će moći sam da kombinuje svoje blokove kao da slaže slagalicu, pa će u slučaju da mu ne treba mnogo memorije moći taj prostor da zameni većom baterijom, ili će neko kome ne treba "mnogo baterije" moći da ubaci manju bateriju, a stavi bolju kameru.

Hakens kaže da želi ovaj telefon da napravi takvim da ljudi nikada ne požele da ga zamene, već da ga samo nadograđuju novim delovima. Ako vam nije jasno kako menjanje blokova tačno funkcioniše, pogledajte video.



Autor: M.P.
Foto: Motorola

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>