Region

Svet

Gibonni održao spektakularan koncert u beogradskoj Areni! (Foto)

Splitski kantautor Džiboni održao je sinoć prvi koncert u Kombank Areni u Beogradu.

Gibonni održao spektakularan koncert u beogradskoj Areni! (Foto)



Gibonni u Areni: 17.000 ljudi peva uz Zlatana Stipišića! (Foto)
Zlatan Stipišić Džiboni prvi put je, nakon 20 godina karijere, nastupio u Beogradu pevajući tri sata pred oko 17.000 posetilaca, a specijalni gosti bili su mu muzičari sa kojima je sarađivao tokom svoje karijere- Vlatko Stefanovski, Damir Urban koji je oduševio publiku pesmom "Budi moja voda" , Londonski gospel hor, kao i Maja Azucena sa kojom je sarađivao na nekoliko albuma.

Na sceni se pojavio i gitarista Stiv Stivens koji je poznat po saradnji sa Bilijem Ajdolom i Majklom Džeksonom, a uz čiju je pratnju hrvatski pevač izveo numeru sa novog albuma "20th century man".



Poznati pevač je koncert počeo jednom od najpoznatijih pesama "Mirakul", a potom su se ređale i numere "Činim pravu stvar", "U ljubav vjere nemam", ali i druge pesme kojima je oduševio mnogobrojnu publiku u Beogradu.

Premijerno u Kombank areni izveo je i pesme sa prvog albuma na engleskom jeziku pod nazivom "20th Century Man", a takođe je sa svojim gostima podsetio i na druge brojne hitove - "Libar", "Ne odustajem", "Oprosti", "Tempera", Zamoli me“ i druge.



Tokom koncerta Džiboni je više puta silazio sa bine, što je izazvalo pravo oduševljenje ljubitelja njegove muzike koji su mu aplaudirali i posle skoro tri sata pevanja tražili njegov povratak na scenu, što se moglo i očekivati jer je sam koncert i atmosfera odisala pravim spektaklom.

Džiboni se dva puta vraćao i pevao na bis publici i to numere "Posoljeni zrak" u duetu sa osnivačem i frontmenom kultne riječke alternativne grupe "Laufer" Damirom Urbanom, "Povedi me", da bi ovaj neverovatan koncert završio pesmom kojom se i pojavio na bini "Mirakul".



Pred kraj koncerta izveo je nesvakidašnji gest i pozvao na binu tri momka koja su zaprosila svoje devojke, a potom su i zaplesali, uz taktove pesme "Cesarica" koju im je on i otpevao.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: D. Stanković

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>