Svet

Region

Džulija Roberts i Sandra Bulok dobitnice filmskih nagrada Holivuda (Foto)

Velika holivudska glumačka imena Džulija Roberts, Sandra Bulok, Metju Mekonahi, Džered Leto i reditelji Li Danijels i Stiv Mekvin dobitnici su ovogodišnjih filmskih nagrada Holivuda.

Džulija Roberts i Sandra Bulok dobitnice filmskih nagrada Holivuda (Foto)



Nagrade koje se dodeljuju po 17. put, predstavljaju priznanje pojedincima za uspeh u karijeri i filmove snimljene u toku kalendarske godine od kojih neki još uvek nisu prikazani u bioskopima.

Svečanu dodelu održanu u Beverli Hiltonu, u Los Anđelesu, u prisustvu borjnih zvezda, otvorio je reper Kanje Vest uručivši nagradu za reditelja godine Stivu Mekvinu za film
Džejk Gilenhal pokazao upale obraze: Drastično smršao za novu ulogu! (Foto)
"12 Years a Slave".

Nagradu za najbolji scenario dobili su Itan Houk, Džuli Delpi i Ričard Linklejter, trio koji stoji iza filma "Before Midnight".


Foto: Todd Williamson/Invision/AP

Glumačke nagrade poneli su Metju Mekonahi i Džered Leto za "Dallas Buyers Club", Sandra Bulok za "Gravity" i Džulija Roberts za "August: Osage County" koja je po svoje priznanje došla bosa.


Foto: Todd Williamson/Invision/AP

Nagrada za režiju dodeljena je Liju Danijelsu za film "The Butler", dok je nagradu za životno delo dobio Harison Ford koji je dočekan ovacijama.


Foto: John Shearer/Invision/AP

Kris Martin, frontmen grupe "Koldplej", primio je nagradu za najbolju pesmu "Atlas" za film "The Hunger Games: Catching Fire" koju je izveo na svečanosti.

Među ostalim dobitnicima ovih neobičnih priznanja, kojima zapravo započinje "sezona" nagrada u Holivudu, su i Džejk Džilenhal, Dejvid Ojelo, Džulijet Luis i Lupita Nijong'o.


Foto: Frank Micelotta/Invision/AP

Svečanosti koja je protekla u opuštenom i šaljivom tonu prisustvovali su Forest Vitaker, Brus Vilis, Vajola Dejvis, Džefri Raš, Ejmi Adams, Džeremi Rener, Džejn Fonda, Oktavija Spenser, Robert Dauni Džunior i mnogi drugi.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/ Todd Williamson/Invision/AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>