Region

Svet

Goran Bregović Ukrajincima naplatio 50.000 evra za pesmu za Eurosong!

Goran Bregović dobio je ponudu koja se ne odbija. Njemu su Ukrajinci ponudili 50.000 evra da im komponuje pesmu za predstojeći Evrosong.

Goran Bregović Ukrajincima naplatio 50.000 evra za pesmu za Eurosong!



Šef Orkestra za svadbe i sahrane Goran Bregović dobio je narudžbinu od Ukrajine da komponuje pesmu kojom će se ova zemlja predstaviti na "Evrosongu" 2014. godine.

Nekadašnji vođa "Bijelog dugmeta" je pokušao da odbije Ukrajince visokim honorarom od 50.000 evra, ali su oni novac odmah uplatili i tako Bregu, praktično, doveli pred svršen čin.

Izvođača pesme koji će nastupiti u maju u danskom gradu Kopenhagenu, Bregović će izabrati kada završi komponovanje, a odabir će biti sličan onome kada je Srbija 2010. birala svog predstavnika za Oslo, pa je izabran Milan Stanković i numera "Ovo je Balkan".

Inače, Bregović se trenutno nalazi na svetskoj turneji na kojoj promoviše album "Šampanjac za Cigane", a u petak je održao spektakularan koncert u Meksiko Sitiju. Sada ga očekuju nastupi u Češkoj, Slovačkoj i Ukrajini.

U međuvremenu, priprema se i donatorsko veče "Saso mange" koje će biti održano 19. decembra u sarajevskoj "Zetri". Okupiće najveće regionalne zvezde i svetski poznate muzičare, a za cilj ima da materijalno pomogne učenicima i studentima romske nacionalnosti u BiH, u sklopu Bregovićeve fondacije.

Autor: T.I.
Izvor: Novosti
Foto: fringebenefits.com.au

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>