Svet

Region

Novak Đoković se u Parizu može vratiti na tron, Nadal odustao od Bazela!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na najnovijoj ATP listi i i dalje zaostaje 400 bodova za Špancem Rafaelom Nadalom, ali pošto je teniski broj jedan odustao od učešća na turniru u Bazelu zbog neophodnog odmora, Novak bi ovo mogao iskoristiti na najbolji mogući način.

Novak Đoković se u Parizu može vratiti na tron, Nadal odustao od Bazela!



"Žao mi je što moram objaviti kako neću doći u Bazel, ali posle nekoliko iscrpljujućih nedelja, potrebno mi je da se regenerišem. Daću sve od sebe da se vratim ovde naredne godine", saopštio je Nadal.

Španac je imao sjajnu sezonu, uz deset titula, uključujući Rolan Garos i US Open, što mu je obezbedilo povratak na mesto broj jedan na ATP listi. Kada je došlo do smene na vrhu, mnogi su predviđali da bi Novak Đoković mogao da se vrati na tron tek naredne godine, ali to ipak može da se dogodi mnogo ranije - na mastersu u Parizu koji počinje 28. oktobra. To će biti prvi turnir za obojicu posle naporne kineske turneje, a Noletu je potrebno da nastavi trijumfalni niz i osvoji trofej, koja mu garantuje da će prestići Rafu, čak i ako on uđe u finale.

U tom slučaju, dogodilo bi se nešto nesvakidašnje: oba tenisera bi imala po 12.120 poena, ali bi Đokoviću prvo mesto donelo ATP pravilo, po kom se računa učinak sa Grend slemova i Mastersa u ovoj godini i završnog turnira iz Londona od prošle sezone - u tom zbiru bi Novak imao 10.800, a Nadal 10.570.

Posle Nadalovog odustajanja, branilac titule Huan Martin del Potro biće postavljen za prvog nosioca u Bazelu. Turnir je na programu od 21. do 27. oktobra.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: EPA

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>