Lepota

Ljubav

Prirodne maske za uklanjanje mitisera

Napravite sami maske pomoću kojih ćete očistiti pore na licu. Koristeći namirnice koje imate kod kuće, jednostavno napravite maske koje će ukloniti tamne mitesere.

Prirodne maske za uklanjanje mitisera



Ne morate da idete u kozmetički salon svaki put kada primetite da se prljavština nakupila u proširenim porama. Uz pomoć ovih maski uspećete da uklonite tamne mitesere, ali i da sprečite nastanak novih.

Med: Najjednostavniji sredstvo za uklanjanje mitesera je med. Što je lepljiviji, to će bolje očistiti kožu. Prvo operite lice i sačekajte da se potpuno osuši, pa ga namažite medom. Ako je med previše tečan jer je stajao na sobnoj temperaturi, ubacite ga na nekoliko sati u frižider, da se stegne. Zatim uzimite med vrhovima prstiju i njime masirajte lice energičnim pokretima. Med će se zalepiti za kožu, dospeće i u pore i očistiti ih. Posle tri minita isperite lice.

Belance: Čim odvojite žumance od belanceta, umočite četkicu u belance i u tankom sloju ga nanesite na lice. Kada se posle nekoliko minuta osuši na koži, nanesite i drugi sloj. Posle 15-20 minuta, kada se maska potpuno osuši, nežno i uz pomoć peškira uklonite tragove jajeta sa lica.

Glina: Koristeći zelenu ili crvenu glinu, dobićete masku kakva se koristi za uklanjanje mitisera i u profesionalnim kozmetičkim salonima. Jednostavno, dodajte nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja u mešavinu od jednakih količina gline i jabukovog sirćeta. Mešajte dok ne napravite pastu, pa time premažite kompletno lice i ostavite da deluje 20 minuta, dok se ne osuši. Masku uklonite uz pomoć toplog, vlažnog peškira.

Zobene pahuljice i jogurt: Za masnu kožu preporučuje se maska od mešavine tri kašike zobenih pahuljica i dve kašike jogurta. Kada se pahuljice natope jogurtom, dodajte jednu kašiku maslinovog ulja i kašiku limunovog soka. Lice dobro operite toplom vodom, pa masku namažite na lice i posle 20 minuta isperite.

Ako ste u žurbi i nemate vremena da pripremite ove maske, onda jednostavno umočite vatu u sveže isceđen limunov sok, stavite ih na delove lica na kojima su miteseri najvidljiviji i ostavite ih da deluju 10-15 minuta.

Autor: M.P.
Izvor: Novosti
Foto: Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>