Region

Svet

Sinu Željka Mitrovića ukinut pritvor

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor sinu vlasnika "„Pinka" Željka Mitrovića, Aleksandru (20) i naložio da se odmah pusti na slobodu, izjavila je Tanjugu portparol suda Mirjana Piljić.

Sinu Željka Mitrovića ukinut pritvorProtiv Aleksandra Mitrovića se u Višem sudu u Beogradu vodi istraga zbog sumnje da je sredinom jula, vozeći džip neprilagođenom brzinom, prošao kroz crveno svetlo na semaforu i tom prilikom usmrtio pešaka Andreu Bojanić (17), učenicu 14. Beogradske gimnazije.

Posle incidenta nije pružio pomoć nastradaloj, već se odvezao sa mesta nesreće, ali se dva sata kasnije sam javio policiji.

Odluku o puštanju Mitrovića na slobodu doneo je Apelacioni sud u Beogradu, koji je preinačio rešenje Višeg suda.

Kako je portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla agenciji Beta, sud je ocenio da su osnovane žalbe Mitrovićevih advokata koji su ukazivali da "nema osobitih okolnosti da će okrivljeni ometati postupak uticanjem, između ostalog i na nesaslušane svedoke".

"Kako po nalaženju Apelacionog suda ne postoje okolnosti koje kao osobite ukazuju na konkretnu opasnost da okrivljeni ometa nesmetano vođenje postupka uticanjem na svedoke, ne stoji ni zakonski osnov za zadržavanje okrivljenog u pritvoru zbog navedenog", navodi se o obrazloženju odluke tog suda.

U odluci je navedeno da ne stoji ni zakonski osnov za zadržavanje okrivljenog zbog postojanja posebno teških okolnosti krivičnog dela.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug, Beta
Foto: Kurir/Dragan Kadić

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>