Ljubav

Style

Pet pitanja o seksu koja se nikada niste usudile da postavite

Suze tokom seksa česta su pojava, vaginalna suvoća moguća je uprkos uzbuđenju, uriniranje tokom seksa takođe... ovo su samo neke od situacija u kojima su se našle mnoge žene, a za koje se nisu usudile da potraže objašnjenje.

Pet pitanja o seksu koja se nikada niste usudile da postavite



Iako je seks u današnje vreme postao tema o kojoj se možda čak i najviše priča, postoje pitanja koja se i danas smatraju tabuom, odnosno o kojima se mnoge žene suzdržavaju otvoreno da govore. Ovo su neka od njih:

1. Uriniranje tokom seksa
U bešici i nakon odlaska u toalet ostaje malo tečnosti što tokom seksa može izaći. Određene poze poput misionarske, pritiskaju bešiku, zbog čega žene mogu ispustiti nešto urina. Nema mesta panici jer se to vrlo retko događa, ali ako se to javlja sve češće, reč je o inkontinenciji. U takvom se slučaju najbolje obratiti za pomoć ginekologu i jačati mišiće vagine Kegelovim vežbama. Međutim, ako tečnost nema mirisa ili ima mošusni miris, a to se dogodilo pre menstruacije, onda je reč o ženskoj ejakulaciji. Ona nije toliko česta, ali je moguća.

2. Suze i nekontrolisani smeh tokom seksa
Seks može uzburkati emocije, a utiče i na ravnotežu hormona. Upravo hormoni, kao i menstrualni ciklus, te stanje u vezi, utiču na osećaj zadovoljstva, pa su moguće epizode smeha, ali i plača tokom seksa.

3. Vaginalna suvoća moguća je i tokom uzbuđenja
Na vaginalnu suvoću utiču hormoni, ali i oralni kontraceptivi. Oni uzrokuju suvoću intimnog područja kod pet posto žena, a osim pilula, uzrok može biti i u antihistaminima, dijabetesu, hemoterapiji, dojenju i veštačkoj oplodnji koji značajno menjaju nivo polnih hormona, slažu se stručnjaci.

3. Da li je krvarenje nakon seksa razlog za brigu?
Krvavi iscedak svetlije boje može biti posledica iritacije ili trenja, naročito nakon grubljeg seksa. Ako je krvarenje učestalo, odnosno nakon svakog polnog odnosa, najbolje je posetiti ginekologa. Ono može biti posledica problema s matericom ili polnih bolesti kao što su hlamidija i gonoreja.

4. Svi uzroci neugodnih mirisa intimnog područja
Normalna pH vrijednost vagine je od 3.5 do 4.5, no ako te vrednosti porastu, dobre bakterije ne mogu preživeti, što uzrokuje neugodan miris i infekcije. Sperma ima visoki pH koji iznosi oko 7.4, pa i učestali polni odnosi mogu uzrokovati neugodan miris, kao i menstruacija zbog promene hormonalne ravnoteže.

Autor: M.P.
Izvor: 24sata.hr
Foto: treatmentcenterfinder.org

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>