Svet

Region

Nova Mis Amerike je Indijka Nina Davuluri! (Foto)

Nova Mis Sjedinjenih Američkih Država je Indijka! 24-godišnja Nina Davuluri izabrana je za najlepšu na takmičenju u Atlantik Sitiju. Prethodno je osvojila titulu mis Njujorka i prva je takmičarka indijskog porekla koja je pobedila na izboru za mis SAD.

Nova Mis Amerike je Indijka Nina Davuluri! (Foto)Drugo mesto ove godine je osvojila mis Kalifornije Kristal Li, a Kelsi Grizvold iz države Oklahoma treće.

Nina Davuluri je rodom iz Sirakuze i želi da postane doktorka. Kao pobednica dobija stipendiju od 50.000 dolara i nosiće titulu Mis Amerike godinu dana. Predstavljujući se publici i žiriju, izvela je ples u stilu Bolivuda, na ceremoniji koju je uživo prenosila televizijska stanica Ej-Bi-Si.


Foto: ontheredcarpet.com

Nininim izborom "narušena je američka tradicija", prema kojoj pobedu uglavnom odnose "tipične" plavuše koje se bore "za mir u svetu".

Međutim, izbor Indijke za mis Amerike naišao je na ogromno neodobravanje rasista koji su na društvenim mrežama svalili sve moguće uvrede na račun novoizabrane misice. Iako porodične korene vuče iz Indije i s arapskim svetom nema nikakve veze, Ninu su prozvali Arapkinjom i "misicom terorizma", ukazujući na to da je neukusno što su baš nju odabrali samo nekoliko dana nakon obeležavanja godišnjice od napada na njujorške "bliznakinje".

Našli su se i oni koji su bili negativnog mišljenja prema misici na rasnoj osnovi, pri tome tvrdeći da - nisu rasisti.


Foto: nydailynews.com

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: theguardian.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>