Svet

Region

Nova Mis Amerike je Indijka Nina Davuluri! (Foto)

Nova Mis Sjedinjenih Američkih Država je Indijka! 24-godišnja Nina Davuluri izabrana je za najlepšu na takmičenju u Atlantik Sitiju. Prethodno je osvojila titulu mis Njujorka i prva je takmičarka indijskog porekla koja je pobedila na izboru za mis SAD.

Nova Mis Amerike je Indijka Nina Davuluri! (Foto)



Drugo mesto ove godine je osvojila mis Kalifornije Kristal Li, a Kelsi Grizvold iz države Oklahoma treće.

Nina Davuluri je rodom iz Sirakuze i želi da postane doktorka. Kao pobednica dobija stipendiju od 50.000 dolara i nosiće titulu Mis Amerike godinu dana. Predstavljujući se publici i žiriju, izvela je ples u stilu Bolivuda, na ceremoniji koju je uživo prenosila televizijska stanica Ej-Bi-Si.


Foto: ontheredcarpet.com

Nininim izborom "narušena je američka tradicija", prema kojoj pobedu uglavnom odnose "tipične" plavuše koje se bore "za mir u svetu".

Međutim, izbor Indijke za mis Amerike naišao je na ogromno neodobravanje rasista koji su na društvenim mrežama svalili sve moguće uvrede na račun novoizabrane misice. Iako porodične korene vuče iz Indije i s arapskim svetom nema nikakve veze, Ninu su prozvali Arapkinjom i "misicom terorizma", ukazujući na to da je neukusno što su baš nju odabrali samo nekoliko dana nakon obeležavanja godišnjice od napada na njujorške "bliznakinje".

Našli su se i oni koji su bili negativnog mišljenja prema misici na rasnoj osnovi, pri tome tvrdeći da - nisu rasisti.


Foto: nydailynews.com

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: theguardian.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>