Svet

Region

Sting postao rok zvezda zahvaljujući majci kraljice Elizabete II?

Slavni britanski roker Sting je, po sopstvenom priznanju, odluku da postane rok zvezda doneo pod uticajem majke kraljice Elizabete II i njenog raskošnog stila života.

Sting postao rok zvezda zahvaljujući majci kraljice Elizabete II?Sting je otkrio da želi da se bavi muzikom kada je jednom prilikom, početkom 1960-ih, video majku kraljice u svom rodnom gradu, luci Tajnsajd, gde je došla da inauguriše brod. Mašući britanskom zastavicom, Sting je stajao u gomili znatiželjnika i mahao kraljici dok je prolazila u svom crnom "rolsrojsu". Seća se da ga je ona pogledala pravo u oči i uzvratila mu pozdrav.

"Tada sam se zarazio i pomislio: ne želim da živim ovako, već kao ona. Kupio sam gitaru i našao prijatelja uz čiju pomoć je trebalo da se domognem takvog života", ispričao je Sting u razgovoru za list "Gardijan" povodom svog novog albuma, "The Last Ship" koji će se uskoro naći u prodaji.

Album, koji dolazi nakon 10-godišnje pauze, inspirisan je Stingovim detinjstvom i odrastanjem u senci velikog brodogradilišta.

Na podsećanje lista da je 1987. izjavio da ne želi da se celog života bavi muzikom, te da planira da pre nego što napuni 50 godina postane psihijatar po ugledu na Junga, 61-godišnji roker je priznao da je "pretenciozna budala" i da nikada ne bi ni približno zaradio toliko novca da se bavio alternativnom psihoterapijom.

Njegova imovina se danas procenjuje na 180 miliona funti.

Sting, čije je pravo ime Gordon Samner, bio je frontmen grupe "Polis", da bi sredinom 1980-ih, nakon raspada benda, započeo solo karijeru. Dosad je prodao više od 100 miliona albuma. Iako priznaje da priželjkuje da i njegov novi album postigne uspeh prethodnih izdanja, svestan je da slava i novac mogu da budu pogubni.

"Stalno vidite ljude koji se s tim suočavaju. Pogledajte Džastina Bibera - kao da je u slobodnom padu. Nadam se da će preživeti. Mnogi ne uspeju. Moj savet mladim muzičarima je da pokušaju da uživaju u tome što rade jer taj istinski eksplozivni deo ne traje večno", kazao je on.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: indianexpress.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

sting

Povezane vesti:


>