Region

Svet

Nives Celzijus još uvek bez Kiklopa

Nives Celzijus, supruga fudbalera Dina Drpića, ni nakon sudske presude nije dobila književnu nagradu Kiklop, statuu i diplomu, što joj je dodeljeno, pa oduzeto još pre šest godina. Sajam knjiga u Puli, na kojem je nagrađena, trebalo je da organizuje svečanu dodelu Kiklopa hrvatskoj starleti koja se okušala u pisanju knjiga, ali to uporno odbija da učini. Navodno je Kiklop poštom poslat na adresu Nives Celzijus, što ona demantuje.

 Nives Celzijus još uvek bez Kiklopa



Afera se očigledno nastavlja punom žestinom, a finansijske posledice odbijanja sprovođenja sudske presude mogao bi da ima i Sajam knjiga, kojeg između ostalih finansira grad Pula. Naime, ako zaduženje nakon sudske presude legne na račun Sajma knjiga podmiriće se iz novca koji je Pula dala za ovu manifestaciju, pa iz kancelarije gradonačelnika poručuju da pomno prate razvoj događaja i razmišljaju o prekidu finansiranja Sajma knjiga dok ne izvrši svoje obaveze iz sudske presude.

Nives Celzijus uporna je u zahtevima da dobije književnu nagradu Kiklop na način kako to pravila nalažu, na svečanoj ceremoniji i da je priznanje dobije lično iz ruke organizatora, sa kojima je dugo bila u sudskom sporu. Na kraju je sud presudio da Kiklop mora da bude dodeljen Nives Celzijus, čiji ”književni” status mnogi osporavaju, ali se njene knjige prodaju u velikim tiražima. Nives je nagrađena za knjigu ”Gola istina”, punu pikantnih seksualnih detalja, u kategoriji hit knjiga, koja se ovih dana prodaje za jedan evro u velikim lancima samoposluga.

Autor: A.Đ.
Izvor: Novosti
Foto: tportal.hr

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>