Svet

Region

Mila Jovović glumi Teslinu ljubav

Glumica će se naći u ulozi lepe mlade Ruskinje Anje i tako dočarati Teslinu ljubavnu romansu, koja se odigrala u Trebinju gde naučnik odlazi posle očeve smrti.

Mila Jovović glumi Teslinu ljubav



Istorijsko-avanturistički film o Nikoli Tesli, u produkciji Hollydan Works Canada i “Mjuzik star Sarajevo”, a uz saradnju sa “Avala filmom”, uveliko je u pripremi. Početak snimanja predviđen je za maj 2014. godine, a svetsku glumačku ekipu okupio je Srbin iz Amerike, Danijel D. Vujić.

Kako se saznaje, pored Gerija Oldmana, koji će tumačiti našeg slavnog naučnika u poznim godinama, i Vladimira di Krupskog (mladi Tesla), u filmu će se pojaviti i Mila Jovović.

"U lepotama te predivne prirode i pejzaža, sreću se dve srodne duše i tu, u Trebinju, počinje ljubavna priča, koja se završava Teslinim odlaskom u Ameriku i Anjinim nepristajanjem da krene sa njim", kaže Vujić.

U filmu ćemo videti i Teslinu drugu veliku ljubav, Katarinu Džonson, koja je ostala zauvek platonska, jer je bila supruga njegovog bliskog prijatelja. Scenario će se prvenstveno bazirati na činjenicama iz Teslinog života.

"Njegov bogat duhovni i pronalazački život je osnovna inspiracija za ovo ostvarenje", dodaje Vujić.

Film će pratiti period od Tesline mladosti, studiranja u Gracu i boravka u Budimpešti, preko odlaska u Ameriku, gde se na brodu upoznaje sa Nemcem Ernestom Adlerom.

"S obzirom na to da priča neće biti prikazana hronološki, već ćemo "prelaziti" iz vremena u vreme, u filmu ćemo imati dve paralelne radnje: jednu smeštenu u prošlo i drugu u sadašnje vreme, dakle 2013. godinu, u kojoj mladi kompjuterski zaluđenik Ed Vot, uspeva da, uz pomoć moderne tehnologije zasnovane na Teslinim pronalascima, materijalizuje naučnikov život.

Film će se snimati u Beogradu, Trebinju, Banjaluci, Sarajevu i SAD, a Vujić dodaje i da će ga karakterisati "vizuelni efekti koji još nisu viđeni na filmu".

"Za efekte, koji će se raditi u Beogradu, pobrinuće se Phoenix Creative Studio, a za postprodukciju rezervisan je Los Anđeles. Muziku će komponovati Deni Elfman, a snimaće se na filmskoj traci od 35 milimetara", kaže Vujić, i dodaje da kraj filma ostavlja mogućnost za nastavak priče.

Autor: A.Đ.
Izvor: Novosti
Foto: heraldsun.com.au

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>