Svet

Region

Žerar Depardje: Odbijam da me ubijaju granice!

Francuski glumac Žerar Depardje rekao je da kontroverza oko njegovog napuštanja Francuske "veliki nesporazum" i da još uvek voli svoju zemlju.

Žerar Depardje: Odbijam da me ubijaju granice!



"Nikada je nisam napustio! Odbio sam da me ubijaju granice, to je sasvim druga stvar", rekao je Deprdje magazinu "Figaro" u intervjuu koji je danas objavljen. "Ja sam slobodan čovek. Osećam da je moja kuća bilo gde u Evropi. Čitava priča je jedan veliki nesporazum".

Zvezda filmova "Sirano de Beržerak" i "Zelena karta" dodao je da voli Francusku najviše na svetu i da je to njegova zemlja.

Depardje (64) je izazvao veliku pažnju u medijima kada je odlučio da se preseli u Belgiju nakon što je socijalistička vlada odlučila da oni čija je godišnja zarada preko milion evra plaćaju porez 75 procenata.

Jednom od najpoznatijih francuskih glumaca je lično precednik Rusije Vladimir Putin ranije ove godine uručio državljanstvo. Ova odluka, kao i Depradjeovo prijateljstvo sa Putinom i liderom Čečenije Ramzanom Kadirovim je izazvala niz kontroverzi u javnosti.

Jedan od najboljih glumaca svoje generacije, Depardje poznat je po filmovima poput "Asteriks i Obeliks", "Život u ružičastom", a takođe je poznat po biznisu sa svojim vinogradima.

Medjutim, Depardje je u poslednjih par godina pažnju medija privukao ne samo poslovnim poduhvatima već i "ispadima" u javnosti - on je ranije ove godine pao sa skutera koji je vozio dok je bio pijan u Parizu, a 2011. godine je urinirao u flašu pred putnicima u avionu.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: animalnewyork.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>