Region

Svet

Sinu Željka Mitrovića još 30 dana pritvora!

Viši sud u Beogradu produžio je danas za još mesec dana pritovr Aleksandru Mitroviću (20), osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je 19. jula nastradala Andrea Bojanić (17).

Sinu Željka Mitrovića još 30 dana pritvora!



Sinu Željka Mitrovića, vlasnika TV Pink, pritvor je produžen kako ne bi uticao na svedoke, kao i zbog posebno teških okolnosti krivičnog dela.

Istražni sudija treba da sasluša još deset svedoka, nakon čega će spisi predmeta biće poslati na sudsko-medicinsko i na saobraćajno veštačenje.

Stručnjaci saobraćajne struke veštačiće džip marke "BMV-X6", kojim je upravljao Mitrovićev sin, kako bi se utvrdilo da li je vozilo u trenutku nesreće bilo tehnički ispravno.Pored toga, biće veštačena brzina kojom se vozilo kretalo i tragovi kočenja, signalizacija na raskrsnici.

Prema rešenju o sprovođenje istrage, Aleksandru se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Ačeksandar Mitrović je na saslušanju tvrdio da je on imao prvenstvo prolaza, i da je Andrea drugi deo pešačkog prelaza prošla kroz nedozvoljeno crveno.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>