Region

Svet

Ivana Španović: Osvajanjem bronze u Moskvi sam se odužila Srbiji!

Atletičarka Ivana Španović rekla je danas da je osvajanjem bronze u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Moskvi na najbolji mogući način vratila dug Srbiji.

Ivana Španović: Osvajanjem bronze u Moskvi sam se odužila Srbiji!"Došao je i moj dan. Ovo je istorija. Moja zemlja je mnogo uložila u mene i ja sam joj to danas vratila na najbolji mogući način. Verovala sam sve vreme u uspeh. Hvala svima na podršci", izjavila je Španovićeva.

Ona je danas na šampionatu u Moskvi osvojila bronzu skokom od 6,82 metra, što je novi državni rekord.

"Još uvek sam uzbuđena, ali jednostavno sam verovala u sebe i želela taj rezultat više od svega. Imala sam odličan prvi skok i znala sam da mogu bolje, samo je bilo pitanje serije. I to se u petom pokušaju i ostvarilo. Presrećna sam i želela bih pre svega da se zahvalim svima koji su verovali u mene i zemlji Srbiji koja je ulagala u mene, verujem da kao i za mene i za celu našu malu zemlju ova bronza ima zlatan sjaj", zaključila je Španovićeva.

Zlato je osvojila Amerikanka Britni Ris sa rezultatom od 7,01 metra, dok je do srebra došla Blesing Okagbare iz Nigerije (6,99 m).

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: AP

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>