Region

Svet

Omladinska reprezentacija Srbije prvaci Evrope u fudbalu!

Naši fudbaleri do 19 godina su najbolji u Evropi! U finalu Evropskog prvenstva u Marijampolu (Litvanija) pobedili su Francusku s 1:0 (0:0) i tako potvrdili da naša zemlja i dalje ima izuzetne fudbalske talente.

Omladinska reprezentacija Srbije prvaci Evrope u fudbalu!



Srbija je igrala vrlo pametno, nije dozvolila nijednom Francuzima da ozbiljnije ugroze njen gol, a nije ni srljala u napadu. Ta zrela igra joj se isplatila.

Jedini gol postignut je u 57. minutu. Kapiten Pavlovski je odlično pronašao na levoj strani Mitrovića, koji je pravovremeno utrčao u šesnaesterac, fintom izbacio iz igre Ikokoa, a onda sačekao trenutak da neko od njegovih igrača utrči. Luković je pratio njegovu akciju, našao se na pravom mestu i ne oklevajući ni časa iskoristio taj treptaj oka za koliko je francuska mreža ostala nebranjena.

Članovi šampionske generacije koji će ostati upamćeni po učešću na ovoj utakmici su: Rajković, Golubović, Antić, Filipović, Veljković, Milinković-Savić, Pavlovski (od 89. Urošević), Maksimović, Luković (od 68. Meleg), Đurđević (od 86. Ožegović), Mitrović i naravno selektor Ljubinko Drulović.

Autor: I.M.
Izvor: Politika
Foto: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>