Region

Svet

Petar Grašo: Jedva čekam susret sa beogradskom publikom! (Foto)

Petar Grašo gostovaće 1. avgusta u "Bašti kod Juge", a sjajnu atmosferu garantuju njegovi mnogobrojni hitovi, kao i balade po kojima je hrvatski kantautor prepoznatljiv.

Petar Grašo: Jedva čekam susret sa beogradskom publikom! (Foto)



Iako retko daje intervjue, Petar je za "Svet" otkrio detalje o predstojećem nastupu u Beogradu, kao i planove oko snimanja svog novog albuma.

"Izuzetno se radujem susretu sa beogradskom publikom, pred kojom nisam dugo nastupao. Dolazak u Beograd je prilika i da se vidim sa prijateljima sa kojima, zbog posla i geografske razdvojenosti (ipak je Split udaljen 600 kilometara!), nisam u prilici da često kontaktiram", kaže Petar Grašo, poznat i po tome da rado ugosti kolege u svon restoranu u Splitu.

"Moji koncerti koncipirani su u stilu "greatest hits", no, ukoliko me ponese atmosfera, što se često dešava, od mene možete očekivati i pesme koje me u datom trenutku inspirišu. Budući da moja muzika ’miriše’ na mediteran, volim da ispratim nasmejane ljude sa koncerta", rekao je dobro raspoloženi Splićanin.



"Dugo nisam objavio album. Pitaju me - koja je tvoja tajna - i pored toga što nemaš nove pesme, često nastupaš? Iskreno, želeo sam da se ‘odmaknem’ od svega i u miru radim na novom projektu, ali reći ću da su pesme gotove. Deo novog albuma biće sniman u Americi, kao i u Splitu i Zagrebu."

Nakon učešća na brojnim festivalima, osvajanja nagrada, objavljenih kompilacija, saradnje sa brojnim autorima, među kojima i sa Tončem Huljićem i Goranom Bregovićem ("Ka na hašiš" je otpevan na starosplitskom jeziku, projekat koji je pohvalio i ugledni muzički portal "New Musical Express"), kako smo saznali, novi diskografski album objaviće u oktobru ili novembru.

"Sve u životu radim po osećaju. Ne kalkulišem. Tako je i sa novim pesmama, koje želim objaviti kad osetim da je pravi trenutak za to", kaže 37-godišnji muzičar. Takođe, otkriva i da 2. novembra nastupa na velikom koncertu Olivera Dragojevića u Skoplju.

Da li će miljenik žena uskoro stati na ludi kamen, nakon petnaestogodišnje romanse sa koleginicom Danijelom Martinović?

"O meni se, povremeno, pisalo svašta iako nisam sklon eksponiranju u javnosti. I pored svega, potpuno stameno dočekujem komplimente, koji me nisu dizali u nebesa. Ako govorimo o venčanju - potičem iz porodice u kojoj se vernost vrednuje (moji roditelji su četiri decenije u braku). Imati pored sebe osobu poput Danijele je retka vrsta privilegije", zaključio je Petar Grašo.

Autor: B.B.
Izvor: Svet
Foto: Facebook

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>