Region

Svet

Pronađen dokaz koji će osloboditi sina Željka Mitrovića

Sin Željka Mitrovića Aleksandar Mitrović (19) usmrtio je Andreu Bojanić (17), vozeći automobil kroz čisto zeleno svetlo, navode domaći mediji.

Pronađen dokaz koji će osloboditi sina Željka MitrovićaSin Željka Mitrovića je, navodno, vozio je automobil BMV X6 srednjom trakom, a u trenutku udarca stradala Andrea pokušala je da pretrči mesto nesreće (semafor u Ustaničkoj ulici) dok je to bilo svetlosnom signalizacijom zabranjeno za pješake, piše "Telegraf" pozivajući se na sopstvene izvore istrage.

"Ovaj semafor, poput mnogih u Beogradu predstavlja crnu tačku za pešake, jer nije sinhronizovan", kaže izvor Telegrafa blizak istrazi, i dodaje:

Džip kojim je sin Željka Mitrovića usmrtio Andreu Bojanić na veštačenju (Foto)
"Naime, nesretna djevojka je prvi deo ulice, od trotoara do ostrva na sredini prešla na zeleno, tj. dok je za pešake, na semaforu koji se nalazi na ostrvu, bio dozvoljen prelazak do tog ostrva. Međutim, deo od ostrva do druge strane ulice bio je u tom trenutku zabranjen za pešake, ali je ona, da li zbog žurbe ili nekog drugog razloga nastavila da prelazi ulicu i u tom momentu je na nju naleteo BMV, kojim je upravljao Mitrović. U trenutku udarca bilo je čisto zeleno svetlo za automobile", navodi sagovornik koji je insistirao na anonimnosti.

S obzirom na to da kobna raskrsnica nije pokrivena kamerama saobraćajne policije, ključ istrage krije se u snimcima sigurnosnih kamera s obližnje menjačnice koje pokrivaju i prostor pešačkog prelaza na kojem se dogodila tragedija.

"Policija je uzela snimak iz menjačnice i on će biti korišćen i prilikom veštačenja za utvrđivanje brzine kojom se kretao BMW, ali i kao dokaz da je Aleksandar prošao raskrsnicu na dozvoljeno, zeleno svetlo", zaključuje sagovornik Telegrafa.

Iako je Aleksandru Mitroviću određen jednomesečni pritvor kako ne bi uticao na svjedoke, očekuje sa da svedočenja budu obavljena u narednih nekoliko dana, kao i da veštaci svoj posao obave u istom roku, što znači da ne bi bilo prepreka da Mitrović i pre ovog roka izađe kako bi se branio sa slobode.

Mitrovićevog sina brani advokat Milenko Milisavljević, kome su struka upravo saobraćajne nesreće. Milisavljević je na sudu zastupao voditeljku RTS-a Petru Cvijić.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Telegraf

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>