Region

Svet

Sinu Željka Mitrovića određen pritvor od mesec dana!

Željko Mitrović odveo je sina Aleksandra Mitrovića u Policijsku upravu Beograd, nakon što je Aleksandar usmrtio devojku na pešačkom prelazu.

Sinu Željka Mitrovića određen pritvor od mesec dana!



Željko Mitrović: Ne pravdam sina, Aleksandar se zaustavio par kilometara dalje
"Evo ga, to je moj sin. Radite sa njim šta hoćete", ovo je policajcima prilikom ulaska u prostorije Policijske uprave Beograd rekao Željko Mitrović, vlasnik TV "Pink", dok im je u ruke predavao sina Aleksandra Mitrovića, koji je u četvrtak uveče na pešačkom prelazu automobilom usmrtio gimnazijalku Andreu Anu Bojanić (17).

Kako prenosi "Alo", Mitrović je bio korektan i nije zahtevao nikakve povlastice za svog sina, koji je pobegao posle nesreće. "Mitrović je bio zabrinut, a njegov sin se nije ponašao nadmeno na saslušanju u policiji", kaže sagovornik blizak istrazi.
 
Aleksandar Mitrović je juče saslušan kod dežurnog istražnog sudije Višeg suda u Beogradu Dragoljuba Zdravkovića, koji mu je odredio pritvor do mesec dana.
 
"Mitrovićev sin je na saslušanju izjavio da se kaje i da mu veoma žao što je devojka stradala. Rekao je da je istraumiran zbog svega. On je ispričao da je te večeri vozio brzinom od 70 do 80 kilometara na sat, a da mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svetlo. Tvrdi i da je devojci bilo crveno na semaforu i da je pokušao da koči. Naveo je da je posle nesreće pobegao zbog velikog šoka", navodi izvor.
 
U zgradu beogradske Palate pravde juče nije mogao da uđe Željko Mitrović, a njegov sin je u poslepodnevnim satima odveden u Okružni zatvor. Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći povređenom licu u saobraćajnoj nesreći.
 
Dušica Ristić, portparol Višeg suda u Beogradu, kaže da je Mitroviću pritvor određen zbog opasnosti da bi mogao da utiče na svedoke, kao i zbog težine krivičnog dela koje mu se stavlja na teret, za koje je zaprećena kazna od preko 10 godina zatvora.

Željko Mitrović: Dao bih svoj život i sve što imam za život nastradale devojke!
Aleksandar Mitrović se zasad tereti da je prošao kroz crveno svetlo, ali će snimci kamera sa raskrsnice i okolnih radnji da pokažu ko je imao prednost. "Prema jednoj verziji, na snimcima se nazire zeleno svetlo, a na pešačkom je crveno. Međutim, to još treba da veštačenjem bude tačno utvrđeno. I pored toga, on je morao da vozi brzinom od 40 kilometara na sat, ali i da prikoči ako je devojka već zakoračila na pešački prelaz", kaže sagovornik.

Autor: M.P.
Izvor/Foto: Alo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>