Svet

Region

Dženifer Lopez, Mila Jovović i Stiv Mekvin od sada odlučuju o dobitnicima Oskara

Američka akademija filmskih umetnosti i nauka, koja dodeljuje nagradu "Oskar"  saopštila je imena 276 novih članova, uključujući i Dženifer Lopez, Lusi Lu i Milu Jovović.

Dženifer Lopez, Mila Jovović i Stiv Mekvin od sada odlučuju o dobitnicima Oskara"Reč je o pojedincima koji predstavljaju ono najbolje što filmska industrija danas može da ponudi. Njihov talenat i kreativnost očarali su publiku širom sveta", kazao je Hok Koč, predsednik akademije koja broji oko 6.000 članova, od kojih glumci čine najveći deo (preko 20 odsto).

Među onima koji su pozvani da se pridruže članstvu akademije su još i 86-godišnja francuska glumica Emanuela Riva, koja je ove godine bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu "Ljubav" Mihaela Hanekea, Rosario Doson (Grad greha), Džozef Gordon-Luit (Linkoln), Čarls Grodin (Ponoćna trka) i Lens Henriksen (Osmi putnik, Terminator).

Od ostalih "filmadžija" poziv su dobili i reditelji Ketrin Hardvik, (Sumrak), Stiv Mekvin (Stid, Glad), Džafar Panahi (Krug), Tod Filips (Mamurluk) i Ben Zeitlin (Zveri južnih divljina), a od muzičara čast da bude deo glasačkog tela akademije, koje odlučuje o dobitnicima prestižnih Oskara, pripala je rok zvezdi Princu.

Akademiju filmskih umetnosti i nauka osnovao je šef studija Metro-Goldvin-Majer, Luis B. Majer.

Prva ceremonija dodele Oskara održana je 16. maja 1929. a naredna, koja će biti 86. po redu, zakazana je za februar 2014.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Peoplstylewatch.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>