Svet

Region

Sting najavljuje novi album i mjuzikl inspirisan detinjstvom

Britanski muzičar Sting ima pune ruke posla. Osim što radi na novom albumu, koji će u prodaju stići na jesen, piše i mjuzikl.

Sting najavljuje novi album i mjuzikl inspirisan detinjstvomMjuzikl "The Last Ship" je inspirisan detinjstvom u senci brodogradilišta na severu Engleske, koji će premijeru imati iduće godine na Brodveju. Zasniva sa na Stingovom iskustvu tokom odrastanja u blizini brodogradilišta Svan Hanter, na reci Tajn, nekada vodećem brodogradilištu u svetu.

Sting je proveo tri godine radeći na mjuziklu koji govori o odnosima u porodici i zajednici, a saradnici su mu bili Džo Mantelo, reditelj hit mjuzikla "Wicked" i Džon Logan, koscenarista poslednjeg filma o Džejmsu Bondu "Skyfall".

Portparol slavnog muzičara izjavio je danas da je rad na mjuziklu podstakao Stinga da snimi svoj prvi album sa novim materijalom u poslednjih deset godina. On je naveo da će album, nositi isti naslov kao i mjuzikl, "The Last Ship", i da će biti izdat 23. septembra.

Među gostujućim umetnicima na albumu su Brajan Džonson, Džimi Nejl, Ketrin Tikel, braća Vilson i britanska folk grupa Antenks.

Sting (61) je objavio 10 albuma od početka svoje solo karijere, nakon raspada grupe "Polis" 1984.

"The Last Ship", na kojem će se naći 12 numera, je njegov prvi album sa novim materijalom od albuma "Sacred Love" koji je izdat 2003.

Autor: M.P.
Izvor: Tanjug
Foto: philstar.com

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

sting

Povezane vesti:


>