Ostalo

Smeno

Milijarder izgubio bogatstvo za samo pet godina

Halsi Majnor je pre pet godina bio milijarder, a danas je čovek u dugovima koji prodaje i poslednje vrednosti koje su mu preostale. Počeo je da se kladi na konje, zbog čega je izgubio najveći deo bogatstva.

Milijarder izgubio bogatstvo za samo pet godinaMajnor (48) je pionir tehnologije i osnivač mreže CNET koju je pokrenuo 1993. a prodao u vreme izbijanja finasijske krize 2008. godine za 1,8 milijardi dolara, kao i kompaniju Grand Sentral Komunikejšen (GSC) koju je prodao Guglu za 65 miliona dolara.

Kako prenosi francuski list Atlantiko, ovaj poslovni čovek, ljubitelj umetnosti i konja, zaradivši na tehnološkim kompanijama milijarde, počeo je da ulaže u nekretnine, umetničke predmete, ali i da se kladi na trkama konja zbog čega je njegovo bogastvo počelo vrtoglavo da se topi.

Majnor je novac ulagao u izgradnju luksuznih hotela koje nikada nije dovršio i koje je morao, zapavši u dugove, da proda u bescenje.

On je 2007. godine uložio 22 miliona dolara u repliku grada Versaja i palate, koja se nalazi u predgrađu San Franciska, ali i to je ostalo nedovšeno jer mu je nedostalo 15 miliona dolara za završetak projekta. Učestvovao je na aukcijama kuće Sotebi i kupovao umetnička dela, međutim, zbog kašnjenja sa isplatom za tri slike, od njega je sudskim poutem zatraženo da isplati 6,6 miliona dolara.

Kuću koju je kupio u Los Anđelesu za 20 miliona dolara prodao je za 11 miliona dolara, a razvod sa suprugom koštao ga je više od 100 miliona dolara. Dugovi, porezi, propala ulaganja, promašene investicije na kraju su mu odnela čitavo bogatstvo.

Proglasio je bankrot, ali i predstavnicima za štampu poručio da "biti preduzetnik znači i prihvatiti finansijski rizik".

Prema podacima koji je dostavio sud iz Los Anđelesa, fond koji upravlja njegovim bogatstvom Majnor Ventures, duguje 100 miliona dolara 60 različitih finasijskih institucija.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Thinkstock

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>