Region

Svet

Minimaks - počasni vitez srpskog humora (Video)

Voditelj Milovan Ilić Minimaks posthumno je proglašen "počasnim vitezom srpskog humora" na Prvom festivalu kratkih književnih formi "AVA 2013".

Minimaks - počasni vitez srpskog humora (Video)U Sremskim Karlovcima završen je prvi Festival kratkih književnih formi "AVA 2013", koji je je bio posvećen aforizmu, vicu i anegdoti. Organizacioni odbor Festivala, proglasio je preminulog Milovana Ilića Minimaksa "počasnim vitezom srpskog humora", naveli su organizatori na čelu sa Dimitrijem Panfilovim.

Panfilov je rekao da je Iliću priznanje dodeljeno na desetogodišnjicu smrti, iako mu ono nije potrebno, ali jeste onima koji su poštovali njegov rad, posebno emisije "Minimaksovizija", "Od glave do pete" i "Tup-tup".

Panfilov je pozvao učesnike festivala da se sete "vatrometa Minimaksove duhovitosti, munja njegovog uma, britke dosetke, ljudske topline i skromne, prijateljske duše". Na Festivalu "AVA 2013" učestvovali su aforističari Aleksandar Baljak, Dragutin Minić Karlo, Aleksandar Čotrić i Milan Todorov.

U okviru Festivala, za učenike Karlovačke gimnazije prethodno je održan "Čas savremene srpske satire" i predstavljena je Antologija srpskog aforizma za decu i mlade "Razdeljak", koju je priredio Aleksandar Čotrić, a objavio Zavod za udžbenike.

Podsetimo se špice čuvene "Minimaksovizije".Autor: I.M.
Izvor: Beta, Kurir
Foto: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>