Region

Svet

Momčilo Bajagić Bajaga: Beograd najbolje izgleda sa reke

Momčilo Bajagić Bajaga otkriva planove za predstojeći koncert na Donjem gradu Kalemegdanske tvrđave.

Momčilo Bajagić Bajaga: Beograd najbolje izgleda sa reke



Bajaga i "Instruktori" na turneji povodom devetog studijskog albuma "Daljina, dim i prašina", objavljenog pre tačno godinu dana, održaće veliki beogradski koncert 22. juna, na prostoru Donjeg grada Kalemegdanske tvrđave. Kao istinski beogradski brend, ovaj sastav punio je sve koncertne prostore u svom gradu - od Doma sindikata i Sava centra, preko Hale sportova, stadiona "Tašmajdan", pa do Sajma i "Arene". Na redu je novi izazov.

"Datum smo izabrali i slučajno i namerno", izjavio je Momčilo Bajagić.

"Petak, 21. jun, je poslednji dan škole, a subota 22. juna je prvi dan raspusta i prvi dan leta. Donji Kališ je jedino mesto na kojem do sada nikada nismo svirali. Zamislili smo da to bude naš solistički koncert, ali će cela manifestacija potrajati. Počeće u šest popodne, imaćemo tri benda koji će po 45 minuta svirati pre nas, a mi ćemo da nastupamo od devet, pa dokle treba. Izašli smo sa popularnim cenama, 1.000 dinara koštaju obične karte, 1.500 je fan-pit, a VIP tribine stajanje i sedenje su 2.500 i 3.000 dinara. Hteli smo da napravimo promociju novog albuma i vratimo u repertoar neke nove stare pesme koje dugo nismo svirali. Do sada smo od velikih promotivnih koncerata u regionu uradili sarajevski Dom mladih i mali "Tivoli" u Ljubljani. Pre Beograda koji nam je najvažniji na turneji, sviraćemo 8. juna u Zagrebu", otkriva svoje planove Bajaga.

"Kalemegdanska tvrđava je scenografija od milion dolara, a ovoga puta nameravamo malo da se poigramo sa rasvetom. Jednom smo Žile, Loki i ja, sa sedam gudača Beogradske filharmonije, svirali na brodu koji je vozio neke specijalne goste Beograda po reci. Beograd najbolje izgleda sa reke. Ušće je super, ogroman je prostor, ali je više livada. Ovde je nekako ušuškano, kamene zidine, oseća se tradicija. Uz to, imam najmanje pet pesama u kojima se pominje Kališ, ako ne i više. Jedna stvar mi se zove "Zindan kapija", pa mogu da pevam i pokazujem na nju. U pesmi "Iza nas" ima stih "u Donjem gradu kod brda za razmišljanje". Bina će na ovom koncertu biti upravo ispod brda za razmišljanje.", objasnio je Bajaga izbor lokacije.

Autor: I.M.
Izvor: Novosti
Foto: Scandal

Viber

Izvor: Svet Plus


>