Svet

Region

Eurosong 2013: Poznati svi finalisti! (Video)

Večeras je održano drugo polufinalno veče omiljenog muzičkog takmičenja u Evropi, Eurosonga, gde je odlučeno kojih će se deset država pridružiti finalistima sa prve polufinalne večeri.

Eurosong 2013: Poznati svi finalisti! (Video)



Ove godine odnos glasova publike i stručnog žirija bio je 50%-50%, a zajedničkim snagama oni su odlučili da večeras u finale prođu: Mađarska, Azerbejdžan, Gruzija, Rumunija, Norveška, Island, Jermenija, Finska, Malta i Grčka.

Eurosong 2013: Poznati finalisti! (Video)
Prvo polufinalno veče održano je u utorak 14. maja, a tada je u finale prošlo deset država, kao i večeras. Na prvoj polufinalnoj večeri publika i žiri odlučili su da u finale idu Irska, Moldavija, Litvanija, Estonija, Belorusija, Danska, Rusija, Belgija, Ukrajina i Holandija.

Finale Eurosonga biće održano 18. maja sa početkom u 21h kada će od 20 država koje su se plasirale u finale, zajedno sa državama "velike petorke", biti izabran pobednik 58. po redu Eurosonga.

U "veliku petorku" ubrajaju se Velika Britanija, Švedska, Italija, Nemačka i Španija, koje su se direktno plasirane u finale, kao i domaćin ovogodišnjeg Eurosonga, Švedska.

Pogledajte nastupe država koje su se večeras plasirale u finale:





















Autor: M.P.
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>