Svet

Region

Eurosong 2013: Ukrajinka srpskog porekla jedan od favorita! (Video)

Iako "Moje 3" nisu uspele da se plasiraju u finale, na Evroviziji i dalje učestvuju izvođači srpskog porekla.

Eurosong 2013: Ukrajinka srpskog porekla jedan od favorita! (Video)



Ukrajinka Zlata Ognevič, koja važi za jednog od favorita, sa očeve strane ima balkansku krv, a u timu Belorusije prateći vokali i koreograf su Srbi. Zlata Ognevič je sinoć u prvom polufinalu izvela pesmu "Gravity" i obezbedila plasman u završnu fazu Evrosonga. Pravo ime pevačice koja ima 27 godina je Ina Leonidovna Bordjuh, a pseudonim je odabrala kako bi odala počast svojim balkanskim korenima.

Naime, Zlatina majka je Italijanka, a otac je Ukrajinac srpskog porekla. Atraktivna brineta je u jednom intervjuu otkrila da je ponosna na svoje pretke.

"Moj otac je rođen na jugu Ukrajine, ali ima srpske korene. Mojim venama teče mešavina balkanske i italijanske krvi. Nažalost, izgubila sam vezu sa balkanskim rođacima, ali vatra u meni će goreti zauvek", rekla je Zlata Ognevič, aludirajući na svoje scensko ime. Budući da joj je otac bio vojni lekar, pevačica se u detinjstvu često selila, ali još nije imala prilike da poseti Srbiju.

"Prošle godine su moji prijatelji bili u Kotoru i rekli su mi da moram i ja da dođem. Volela bih da posetim i Srbiju, zbog mojih korena ali i ljubavi prema putovanjima", rekla je Zlata.

Sa pesmom "Gravity" ona trenutno zauzima treće mesto na tabeli kladionica i ima velike šanse za pobedu.



Autor: M.P.
Izvor: Blic
Foto: ScreenShot Youtube

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>