Region

Svet

Humanitarni koncert za obnovu Materinskog doma

Na inicijativu pijaniste i profesora Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Nenada Radića, pokrenuta je akcija za obnovu Materinskog doma u Zvečanskoj ulici.

Humanitarni koncert za obnovu Materinskog doma



Ovaj istaknuti pijanista organizovaće svoj solistički koncert u nedelju, 12. maja 2013. godine, sa početkom u 20 časova u Velikoj sali Kolarčeve Zadužbine.

Sav prihod od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun Fonda B92 za obnovu sigurne kuće za trudnice u Zvečanskoj ulici. Cene karata su 800, 1000 i 1200 dinara i mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve Zadužbine. Takođe, postoji mogućnost i kupovine VIP karata po ceni od 5000 dinara, kojom postajete zlatni donator za obnovu Materinskog doma.

Na programu će biti Sonata B-dur F. Šuberta i Diabeli varijacije Ludviga van Betovena.

Sigurna kuća je montažna zgrada u Zvečanskoj ulici, izgrađena 1973. godine. Ona je utočište ugroženim trudnicama i majkama sa malom decom. Prvi štićenici danas su već zreli ljudi, koji su pod okriljem Materinskog doma dobili šansu da ostanu uz biološke majke i da snagom zajedničke ljubavi i uz pomoć humanih ljudi, nađu svoje mesto u društvu. Štićenice, odbačene i povređene, ponižene i uplašene, stotine tužnih majki sa malom decom, decenijama već nalaze neophodnu sigurnost, toplinu i razumevanje, ali pre svega stručnu pomoć i zdravstvenu negu u prostoru Materinskog doma.

Ova kuća danas, osim velikog srca, odavno više ne pruža ni minimum uslova za pristojan život. Ipak, stanarima Materinskog doma su neispravne instalacije, trošni zidovi i nehigijenski uslovi jedini pravi dom ispunjen verom da bolje sutra postoji i nadom da će se sa svojom decom, sigurnim korakom otisnuti izvan ta četiri zida.

Potrebno je uraditi: podpolagačke radove, keramičke, vodovod i kanalizaciju, stolarske radove, gipsane radove, elektro radove i molersko farbarske radove.



Autor: B.B.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>