Ostalo

Sme�no

Medicinski Fenomen: Bliznakinje rođene sa tri meseca razmaka!

Irske bliznakinje, Ejmi i Kejti Eliot su rođene sa gotovo tri meseca razmaka. Ejmi je došla je na svet čak 87 dana pre njene sestre Kejti.

Medicinski Fenomen: Bliznakinje rođene sa tri meseca razmaka!



Za njihov "podvig" zainteresovani su i u Ginisovoj knjizi rekorda. Lekari kažu da nikada ništa slično nisu videli u svojoj karijeri i da je rođenje sestara Eliot ravno "dobitku na lutriji".

"Dejli mejl" piše da je njihova majka Marija osetila prve kontrakcije već u 23. nedelji trudnoće. Hitno je prebačena u bolnicu gde joj je pukao vodenjak, a nešto kasnije je na svet donela svoju prvu kćerku, Ejmi. Suviše mala, beba je stavljena u inkubator.

"Bila sam umorna nakon porođaja sa Ejmi, ali morala sam da se koncentrišem i potrudim se oko druge bebe. A onda su kontrakcije stale. Kao da se nisam ni porodila. Počeo je da me hvata strah. Jedno dete mi je bilo na neonatologiji, drugo se batrgalo u mom stomaku", ispričala je Marija.

Lekari su joj tada savetovali da sačeka i da se odmori. Osamdesetsedam dana kasnije, u 36. nedelji trudnoće, Marija je rodila svoju drugu kćerku, Kejti.

"Bila su to tri najteža meseca u mom životu", kaže mlada mama koja je sačekala rođenje drugog deteta da bi svoje bliznakinje istog dana upisala u knjigu rođenih, mada sa dva različita datuma.

Autor: I.M.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>