Region

Svet

Budva i ovog leta bez Pjesme Mediterana

Pjesma Mediterana, jedan od najprestižnijih muzičkih festivala na bivšim jugoslovenskim prostorima, neće ni ovog leta biti održana u Budvi.

Budva i ovog leta bez Pjesme MediteranaVeć treću godinu zaredom "Pjesma" ne uvodi crnogorsku turističku prestonicu u sezonu, kao što je to činila od 1992. godine.

"Prepreka su finansije", kaže savetnik predsednika opštine Budva Tijana Kotarac. "Svesni smo važnosti festivala koji je imidž Budve obojio, ali smo ga se morali odreći jer je opštinska kasa dugo bila prazna. Iako se puni, još nema novca za ovakvu manifestaciju, kojom je počinjala turistička sezona na Budvanskoj rivijeri i koja je naš grad koštala između 90.000 i 95.000 evra."

Veliki deo meštana Budve, koji pamte sve festivalske godine, kažu da nije u pitanju veliki novac i da je organizaciju mogao da sponzoriše svaki jači investitor koji (g)radi u Budvi. Kao što su, uostalom, finansirani skupi nastupi svetskih zvezda na Jazu. Po rečima gospođe Kotarac, festival će iduće godine, sa zakašnjenjem proslaviti dve decenije postojanja. Poslednji pobednici "Pjesme Mediterana" bili su Slađana Milošević i Dado Topić. Budvanski festival je bio odskočna daska Mariji Šerifović, za veliku pobedu na "Pesmi Evrovizije".

Autor: B.B.
Izvor: Novosti
Foto: Vijesti.me

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>