Ostalo

Sme�no

Sedam neobičnih zanimanja sa dobrom platom

U današnje vreme naći dobar posao uz dobru platu gotovo je nemoguća misija. Svi žele da budu direktori, privatnici, glavni menađžeri itd. Ipak, na svetu postoje poslovi koji su itekako dobro plaćeni, doduše možda neobični ali ipak u pitanju je velika lova.

Sedam neobičnih zanimanja sa dobrom platom



Pogledajmo koji su to poslovi:

Testiranje dezodoransa.

Osoba koja proverava da li dezodorans deluje za ovaj trud može dobiti i do 40 evra. Ali vaš "radni" zadatak nije baš tako lak kako vam se čini jer vi morate korisnika da omirišete i to ispod pazuha da bi osetili da li novi dezodorans ima efekta. Zato ovim poslom moraju da se bave ljudi kojma je čulo mirisa jako osetljivo i koji nemaju strah, da ne kažemo gađenje, na osobe koje se znoje.

Kuvar u australijskoj podmornici.

Vaš zadatak je da plovite svetskim morima i da od sastojaka iz konzervi na skučenom prostoru pripremite neko jako uskusno jelo za vaše saputnike. Za ovakvu vrstu posla zaradićete oko 140.000 evra godišnje. Početna plata je 43.000 evra, ali se povećava kroz različite bonuse, pri čemu samo za prihvatanje posla sleduje nagrada od 36.500 evra. Poželjno je da pored toga što znate da kuvate, ne patite od morske bolesti i straha od skučenog prostora.

Lovac na bisere u Australiji

Ovaj idealan posao može da donese i do 1.000 evra dnevno. Posao je da ronite u okeanu i tragate za dragocenim biserima Bitno je da ste u dobroj fizičkoj kondiciji i da imate oštro oko.

Haker

Zanimanje koje u internet svetu kao i kod sajber policije nije baš omiljeno. Ipak ako se odlučite za ovu vrstu posla, vaša obaveza je da provalite u računarski sistem firme kako bi nadležnima ukazali na eventualne nedostatke kada je u pitanju bezbednost podataka. Baveći se ovim poslom možete da zaradite između 50 i 90.000 evra godišnje.

Dizajner tobogana

Na vama je da osmislite vrtešku koja ljubiteljima ove vrste zabave nudi neverovatno uzbuđenje. Ovaj zahtevan posao može da donese mesečnu platu od tri do pet hiljada evra. Uslov je završen Mašinski fakultet i velika mašta.

Sakupljač loptica za golf

Da bi ste radili ovaj posao morate da završite kurs ronjenja, to je jedan od bitnih uslova da bi vas zaposlili. Vaš radni zadatak, je da tražite loptice za golf koje su upale u jezero ili ribnjak na terenu za golf. Svaka pronađena loptica košta od 25 centi do 1,40 evra, što znači da za 80.000 loptica godišnje, koliko se u proseku izgubi, možete zaraditi do 80.000 evra pa i više.

Konobar za vino

Poznavaocu vina ovaj posao može doneti zaradu do 117.000 evra godišnje. Zaduženje je predlaganje odgovarajućeg vina za određeno jelo i probanje vina. Potrebna je "samo" završena akademija, više godina iskustva  i položeni ispit za somelijea.

Autor: I.M.
Izvor: Blic
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus


>