Region

Svet

Emotion saopštio: Miševi iz Velikog brata su dobro, samo su malo ošamućeni

Produkcijska kuća "Emotion" izdala je zvanično saopštenje u kome se izvršni direktor Goran Stamenković izvinjava zbog sinoćnjih scena u "Velikom bratu", u kojima je prikazano 330 belih miševa kako šetaju po podu mračne sobe.

Emotion saopštio: Miševi iz Velikog brata su dobro, samo su malo ošamućeniTakmičarke su više puta nagazile na njih , ali iz "Emotiona" poručuju da nijedan nije uginuo. Kako se navodi u saopštenju, jednom je povređena noga, a nekoliko je pronađeno ošamućeno.

Gledaoci, čitaoci portala, uključujući i članove udruženja za zaštitu životinja, burno su reagovali na sinoćnje scene iz "Velikog brata" u kojima su učestvovali glodari.

Iako se Maja Nikolić pobunila što je Veliki brat "tera da ubija životinje", iz produkcije "Emotion" javljaju da nijedna životinja nije izgubila život.

Ljubitelji životinja reagovali: Sprečite ubijanje miševa u Velikom bratu!
"Prethodne večeri u serijalu "Veliki brat" odigran je ekstremni zadatak po uzoru na popularne rijaliti formate u kojima se takmičari suočavaju sa svojim strahovima. Naime, u zadatku je učestvovalo 330 pacova (koji se koriste za ishranu gmizavaca). Nažalost, došlo je do nezgode kada je jednom od pacova povređena noga, a nekoliko je pronađeno ošamućeno.

O nezgodi su obavešteni i ukućani, a mi kao produkcija, sa žaljenjem priznajemo da nam je krivo što se ispostavilo da nismo dorasli ovakvom zadatku. S tim u vezi, više se neće ponoviti da produkcija "Emotion" koristi životinje u takve ili slične svrhe. Ovaj neuspeh nas je pogodio pošto je poznato da je kuća "Velikog brata", tj. "Emotion" produkcija utočište za 12 mačaka i tri psa koji su udomljeni i tako sklonjeni sa ulice i sigurnog istrebljenja.

Nadam se da u Srbiji postoji organizacija koja se bavi pravima miševa i glodara da bih mogao da bar probam delić greške da ispravim donacijom i promovisanjem prava životinja.

Još jednom se izvinjavam zbog neprijatnih scena koje nisu primerene, a koje su nastale isključivo mojom greškom, i to na televiziji B92 koja je inače poznata kao TV kuća koja je lider u borbi za sva ljudska prava i prava životinja", navodi se u saopštenju Gorana Stamenkovića, direktora produkcije "Emotion".

Autor: B.B.
Izvor: Blic
Foto: Printscreen TV B92

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>