Region

Svet

Vesna Da Vinča: Jelena Karleuša našoj deci oduzima identitet!

Vesna Da Vinča je sinoć u razgovoru sa novinarima beogradskih redakcija, nakon što je napustila kuću Velikog brata izjavila da se vraća pravom Velikom bratu, onom „koji od nas pravi robove i jeftinu radnu snagu“.

Vesna Da Vinča: Jelena Karleuša našoj deci oduzima identitet!



Sudeći po sreći na njenom licu taj opasni robovlasnik nije ništa u odnosu na Vesnu Vukelić Vendi. Vendi je ipak stvarna, prisutna opasnost, nikakav produkt teorija zavere, tako da je Vesna Da Vinča imala mnogo sreće što je klisnula u pravom trenutku.

Usledila je još jedna tirada pravdanja zašto je uopšte ušla u šou. Na prvom mestu, ona je novinar istraživač, a ne egzibicionista ili socijalno ugrožena osoba. Ušla je, zapravo, da proveri da li su njena dosadašnja razmišljanja o Velikom bratu tačna.

I, da li su tačna?

"Naravno da su tačna, to je jedna vrsta eksperimenta koji je monstruozan. Preko rijaliti šou programa se vaspitava i trenira nacija, priprema se za jedan mentalni holokaust i mentalni koncentracioni logor koji nam je tu blizu. Mi smo samo jedan mali narod kome se sve to sprema."

"Ja sam ušla u rialiti šou verujući da je tu reč o danonoćnom snimnju, praćenju i puštanju u etar. To nije tačno, tu se vrši jedna vrsta izbora, selekcije...", dodala je Vesna.

Vesna Da Vinča je potom nekoliko minuta govorila o Vendi i sudskom sporu koji vodi protiv nje izrazivši zabrinutost kako će ukućani izaći na kraj "sa tom vrstom agresije". Na pitanje kako se prethodnih dana nosila sa agresijom Maje Nikolić rekla je da se Maja mnogo promenila i da postaje sve bolja. Ova tvrdnja verovatno ima veze sa tim što su se njih dve sinoć našle na istoj strani kada je Vendi ušla u kuću.

Potom smo saznali da Vesna planira "mali, intimni rialiti" na svom brodu gde će ugostiti sve ukućane, osim Vendi naravno, jer je počela da ih doživljava "kao rod". Negirala je da je ušla u rialiti da bi svoju kompaniju izvukla iz loše finansijske situacije ali nije opovrgla da je ta situacija teška i da "naše lepotice, ambasadori lepote" zaslužuju najobolje.

Da ste ostali u kući kako biste komunicirali sa Vendi?

Nikako. Ona je izjavila da moju glavu, moje kikice treba da razvlače svinje po Africi. Uvredila je, nažalost, pokojnog pukovnika Gadafija, ali videćemo kako će to proći kod njegovih pristalica i naslednika. To što je ona ušla u ovaj program potvrđuje suštinu rialitija a suština je u tome da se izbriše razlika između dobra i zla, istine i laži.

Čekajte, ali vi ste prva "business woman", ni vi niste tradicionalni?

"Ja sam najmlađa, najmodernija i najtradicionalnija osoba u ovom gradu."

Na pitanje o doktoratu, Vesna Da Vinča je izjavila da joj je doktorska teza pomogla da novinarima objasni postmoderno vreme u kome "haraju Karleuše, Vendi, Madone i Lejdi Gage. Prevedite par tekstova koje peva Lejdi Gaga da vidite na šta to liči. One hoće da nam oduzmu identitet, nama starijima ne mogu, ali mogu našoj deci. Karleuša je jako interesantna ličnost i nije čudo što je gej populacija uzima za svog ambasadora. Ja sam bila veoma zainteresovana da vidim ko popuni 10 000 mesta na Karleušinom koncertu i znate šta sam videla? Videla sam 10 000 malih Karleuša.“

Na pitanje novinara da li zna da Jelena Karleuša priprema koncert na Ušću, Vesna je rekla da će to budnim okom pratiti pravi Veliki brat, aludirajući da je ova pevačica svojevrsna instalacija Novog svetskog poretka. "Po tome se vidi koliko smo popucali", zaključila je.

Šta ne valja kod Karleuše, šta je po vašem mišljenju sporno?

Ima toga mnogo. Mogli bismo o tome čitav sat da pričamo.

Jel' vam Ceca dobra za identitet?

Ceca je nešto drugo. Ona ima jednu boju koja se zove patriotska, boju koju Karleuša nema.

Autor: M.P.
Izvor: Na Dlanu
Foto: Ilustracija

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>