Svet

Region

Anđelina Džoli prodaje nakit i finansira školu u Avganistanu

Holivudska glumica Anđelina Džoli otvorila je još jednu školu za devojčice u Avganistanu i planira dodatno da je finansira od novca koji će dobiti prodajom kolekcije nakita koji je dizajnirala.

Anđelina Džoli prodaje nakit i finansira školu u Avganistanu



Džolijeva, koja je ambasador dobre volje UNHCR-a, finansirala je osnovnu školu za devojčice u blizini Kabula, prenosi američki sajt "E! News". U školu ide između 200 i 300 devojčica, otvorena je u novembru i na njoj se nalazi ploča sa imenom popularne glumice. Džolijeva je takođe finansirala i školu za devojčice u istočnom Avganistanu koja je otvorena 2010. godine, saopštio je UNHCR.

Predstavnici Džolijeve nisu bili dostupni za komentar.

Vebsajt prenosi i da glumica namerava da plati otvaranje još škola zahvaljujući sredstvima koja će dobiti od prodaje nakita koji je dizajnirala zajedno sa Robertom Prokopom. Prokop je dizajnirao verenički prsten, koji je glumici dao njen partner Bred Pit u aprilu 2012.

U kolekciji se nalazi crna i zlatna ogrlica koju je glumica nosila na premijeri filma "Salt", zlatna ogrlica sa priveskom, prstenje od crvenog zlata i smaragda, minđuše i narukvice. Cena nakita nije poznata. Nakit će se u prodaji naći 4. aprila u juvelirnici Tivol u Kanzas Sitiju.

Prokop je rekao da mu je bila čast što je sa Anđelinom Džoli radio na nakitu koji će biti upotrebljen u dobre svrhe, jer svako dete ima pravo na obrazovanje. Džoli nije prva poznata ličnost koja je otvorila školu u dalekim zemljama. I Opra Vinfri i Madona su finansirale škole u Južnoj AFrici i Malaviju proteklih godina, iako su obe kasnije imale problema.

Madonin projekat izazvao je kontroverze oko troškova i vođstva, dok je osoblje u školi Opre Vinfri uhapšeno zbog napada i zlostavljanja učenika.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus


>