Svet

Region

Olivia Dabrovska: Nakon snimanja Šindlerove liste sam proživela pakao (Foto)

Devojčica sa slike, u crvenom kaputu dok je sve oko nje sivo, danas je studentkinja koja ima 24 godine, Olivia Dabrovska.

Olivia Dabrovska: Nakon snimanja Šindlerove liste sam proživela pakao (Foto)



Imala je samo tri godine na snimanju "Šindlerove liste". Ovaj film smatra se jednim od najboljih filmova ikada napravljenih, nagrađen je sa sedam Oskara i tri Zlatna globusa,a ove godine slavi 20. rođendan.



"Bilo me je sramota i bila sam ljuta na roditelje što su svima rekli da sam u filmu", kaže Olivia i dodaje da je zbog toga stalno bila predmet zadirkivanja od strane vršnjaka.

"Svi su govorili da sigurno znam sve o Holokaustu i to me je užasno ljutilo. Držala sam to u tajnosti, ali u srednjoj školi su ljudi preko interneta saznali da se radi o meni."

Dabrovska je prekršila obećanje dato Stivenu Spilbergu, tako što je film pogledala sa 11 godina, umesto sa 18, kako je obećala čuvenom reditelju.

"Bilo je užasno, nisam razumela mnogo, ali znala sam da više nikada ne želim da ga pogledam u životu."

Danas kaže kako je ipak bila premlada da bi razumela radnju filma, kao i da je ponosna na činjenicu da je bila deo cele priče, uz to dodaje i da je Spilberg bio u pravu: "Morala sam da odrastem da bih pogledala film", kaže Olivia.



Dabrovska se i dalje povremeno bavi glumom, ali nakon završetka studija želi da se posveti izdavaštvu.

Autor: M.P.
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>