Region

Svet

Beovizija: Na Eurosong idu Nevena, Sara i Mirna (Video)

Odluka je doneta! Na Evrovizijsko takmičenje Srbija šalje najbolje od najboljih. "Moje tri" koje čine Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović su pobednice ovogodišnje Beovizije.

Beovizija: Na Eurosong idu Nevena, Sara i Mirna (Video)



Osam dama i Dušan Svilar večeras se bore za čast da predstavljaju Srbiju na „Pesmi Evrovizije“. Pobeda će, kao i prethodne večeri, zavisiti isključivo od glasova gledalaca.

Pre samog takmičarskog dela na scenu su izašli plesači "Dream Team" koje smo upoznali u takmičenju "Ja imam talenat", i plesali uz pesmu prošlogodišnje pobednice "Euforia".

Na scenu u studiju RTS-a u Košutnjaku prva je večeras izašla Saška Janković. Izvela je pesmu "Duga u tvojim očima" za koju je muziku i tekst napisao Slobodan Boban Petrović, a za aranžman su, osim njega, zaslužni i članovi „Studija 3000".

Mlade i neustrašive članice grupe "SKY's", 17-godišnja Ksenija Knežević i godinu dana mlađe Dana Gašić Gavaja i Anđela Vujović nastupile su sa numerom Magija. Autor je Đorđe Miljenović, poznatiji kao Sky Wikluh.

Jedini džentlmen među damama, Subotičanin Dušan Svilar, pokušaće da osvoji publiku pesmom Spas. Muziku i aranžman napisao je Marko Đurašević Mahoni, na stihove Rastka Savića.

Nakon Svilara na scenu je izašla iskusna studijska muzičarka Marija Mihajlović. Muziku i tekst numere "Halo" potpisuje Nikola Čuturilo, a aranžman Boban Janković i Srđan Tanasković.

Članice grupe „Moje 3", u kojoj su Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, zatvaraju takmičarski deo večeri izvodeći kompoziciju Ljubav je svuda Saše Miloševića Mareta za koju je tekst napisala Marina Tucaković.

Dok je trajalo glasanje, u revijalnom delu, nastupila je Marija Šerifović i pevala je pesmu "Molitva" koja je dovela Evroviziju u Beograd. Zanimljiv detalj je bila Marijina dukserica na kojoj je pisalo "Muzika iznad korupcije".

Nakon Marije usledio je niz predstavljanja takmičara upravo završenog takmičenja "Ja imam talenat".

Svoju novu pesmu "Ono što ti nisam rekao", kako smo najavili, predstavio je Oliver Mandić. Pesma je nastala u saradnji sa Željkom Joksimovićem i najava je povratka ovog umetnika, na velika vrata.

Nakon prebrojavanja glasova publike rezultati su sledeći:

Na petom mestu sa 3403 glasova su SKY's, četvrta pozicija sa 5013 glasova za Mariju Mihajlović, treće mesto i 6471 glas za Sašku Janković, 20298 glasova je dobio Dušan Svilar dok su Nevena, Sara i Mirna osvojile 25959 glasova i one će nas predstavljati na Eurosongu ove godine.



Devojke čestitamo!

Autor: S.P.
Foto: RTS

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>