Region

Svet

Preminula tekstopisac Katarina Jovanić

Juče je iznenada u Beogradu u 35. godini, preminula Katarina Jovanić, jedna od najtraženijih tekstopisaca na našoj estradi.

Preminula tekstopisac Katarina Jovanić



Kako smo saznali, Katarina nije bolovala, a juče je trebalo da se sastane sa folk pevačicom Janom kojoj već nekoliko godina unazad piše tekstove, pa je i jučerašnji susret trebao biti povodom toga.

Dogovor je bio da se sretnu u jednom frizerskom salonu u Beogradu, odakle su trebale otići na večeru kako bi se dogovorile oko tekstova. Međutim, kada se Jana pojavila u salonu ostala je u šoku saznavši da je, samo sat vremena ranije Katarina preminula, čekajući je.

"U šoku sam i ne mogu da verujem. Kada sam došla u salon pomislila sam da se neko šali na loš način, jer sam se samo sat vremena pre toga čula sa Katarinom i rekla mi je da je ona već u salonu i da me čeka. Žurila sam iz Bosne, gde sam nastupala veče pre toga, jer je bio dogovor da odemo na večeru, ispričamo se i da mi da neke tekstove za novi CD. Mnogo mi je teško jer mi je Katarina, osim poslovnog saradnika, bila dobra prijateljica i ne mogu da prihvatim činjenicu da se ovako nešto dogodilo", rekla nam je, vidno uznemirena Jana.

Katarina je sarađivala sa mnogim pevačima sa naše estrade, poput Alena Ademovića, Adila, Jane, a Džej Ramadanovski ju je otkrio, jer je prvi pevač koji je otpevao njenu pesmu "Iznajmiću sobu s’ pogledom na te". Pored ove pesme, Katarina je napisala velike hitove "Dunav", "Sunce ljubavi", "Kap krvi”, "Laku noć" (pobedničku pesmu prošlogodisnjeg "Grand festivala"), "Jana 2", "Kući, kući", "Od usana do stopala" i mnoge druge.

Katarina Jovanić bila je majka dvoje dece, a na večni počinak će je danas u Beogradu ispratiti mnogi pevači sa kojima je sarađivala i koji će na svakom svom nastupu još dugo pevati pesme koje je napisala.

Autor: B.B.
Izvor: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>