Region

Svet

Region

Milena Dravić: Dragan i ja nemamo nijednu fotografiju sa venčanja! (Foto)

Naša velika glumica Milena Dravić sinoć je gostovala kod Ivana Ivanovića. Glumačka legenda pričala je i o svojoj karijeri, i o privatnom životu.

Milena Dravić: Dragan i ja nemamo nijednu fotografiju sa venčanja! (Foto)



Nedavno vam je uručena nagrada "Joakim Vujić" za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti i ona je samo jedna u nizu prestižnih nagrada koje ste osvojili u svojoj bogatoj karijeri. Koji osećaj u vama bude ovakva priznanja?

"To je pre svega afirmacija moje profesije, profesije glumca. Naročito mi je važno što je stigla u trenutku kada kultura, po rečima ministra, ni sa jednim dinarom ne želi da pomogne ni film, ni pozorište. Svi su ugroženi, a ova nagrada dokazuje da to ne sme i ne treba da se događa."

Da li je danas teže naći se u dobrom pozorišnom, televizijskom ili filmskom projektu?

"Pozorište ima dosta dobrih projekata, a što se filmova tiče ljudi se bore, i čak donose nagrade! Televizijski studiji generalno ne rade onoliko koliko su radili. Kriza je pogodila sve, pa pretpostavljam da je to jedan od razloga, ali nebriga o programu je itekako prisutna."

Smetaju li vam reprize domaćih serija i filmova?

"Suvišne reprize, da. Tu čak podrazumevam i neka svoja ostvarenja. To je prosto neprijatno. Da ne govorim o nekim TV serijama koje su totalno prevazišle svaku meru ukusa. Zaista ne razumem zašto se to dešava…"

Poznato je da ste snimili i veliki broj komedija u karijeri. Koji vaš film i danas može da vas nasmeje?

"Sad ste me zatekli! Dugo nisam gledala svoje filmove. Treba se setiti… Skoro se emitovao ‘Laf u srcu’. Volim te neke ranije stvari koje sam snimala na početku karijere, kao što je ‘Zajednički stan’. Fenomenalna ekipa starijih glumaca koji su bili pravi genijalci."



Poznato je da su Milena i Ljubiša nekada bili najpoznatiji filmski par. Kako je izgledala vaša saradnja?

"Oduvek smo se odlično slagali, savršeno smo radili. Deluje da smo mnogo više radili, ali mi imamo samo desetak zajedničkih filmova. Kasnije smo radili u njegovim filmovima kada je on bio reditelj. Mnoge moje kolege su mislile ‘kako će se on sad snaći, nema od toga ništa’, ali su mu kasnije odali priznanje."

Što se tiče privatnog života, ispričala je da se na krajnje nesvakidašnji način venčala sa svojim kolegom Draganom Nikolićem.

"U sred snimanja jednog filma, zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje, i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao."



Autor: B.B.
Izvor/Foto: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>