Region

Svet

Region

Majkl Medsen otvara Fest 2013.

Proslavljeni američki glumac Majkl Medsen otvoriće 41. Međunarodni filmski festival u Beogradu, FEST i biće počasni gost FEST Party-ja, zabave povodom otvaranja festivala.

Majkl Medsen otvara Fest 2013.Medsen je snimio niz filmova, od kultnih do velikih blokbastera. Ipak, najpoznatiji je po ulogama nemilosrdnog, kod nas obično opisivanog, žestokog momka u žanrovski sličnim filmovima kao što su: mister Blond u filmu "Ulični psi" Kventina Tarantina, ali i kao glava mafijaške porodice u filmu "Doni Brasko", zatim okrutni pripadnik specijalnih operativnih jedinica u filmu "Vrsta", kao i smrtonosni Sajvajnder u Tarantinovom "Kill Bill 2“.

U Beograd Medsen dolazi s ulogom u filmu “Pored puta” (Along the roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca. Braća Lisinac, Kruševljani inače, takođe će se pokloniti publici FEST-a. U filmu igra i Lazar Ristovski, naravno Srbina, koji je otišao u Ameriku da ostvari isto što ovim filmom braća Lisinac i jesu: „američki san“.

Na FEST dolaze još dvojica glumaca iz filma „Pored puta“, Iman Kroson i Danijel Grozdić.

Ovogodišnji FEST obeležiće izuzetno bogat program koga karakterišu najveća svetska rediteljska i glumačka imena i trenutno najaktuelniji naslovi. O izuzetnom programu govori, pored filmova koji su se već potvrdili nagradama na festivalima prošle godine i nekoliko ostvarenja koji su ozbiljni kandidati u trci za ovogodišnjeg Oskara.

Festival će, kao što je to već tradicija, otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom – Ljubav Mahaela Hanekea. Film je istovremeno i kandidat za Oskara u više kategorija, između ostalih i za najbolji film i režiju. Novi film Gorana Markovića Falsifikator zatvoriće 41. FEST, što će ujedno biti i svetska premijera ovog ostvarenja.
 
U okviru poznatih FEST-ovih programskih celina naći će se 75 premijernih filmova.

GLAVNI PROGRAM - festivalski pobednici, oskarovci, veliki autori
EVROPA VAN EVROPE - takmičarska selekcija evropskih kinematografija izvan EU
HOLIVUD - presek američkog repertoarskog filma
EVROPA U EVROPI - produkcije i koprodukcije unutar EU
PANORAMA SVETSKOG FILMA - daleke kinematografije
IZABRANI DOKUMENTARCI
U FOKUSU: JUŽNA AMERIKA
FEST PREDSTAVLJA - novi srpski film

Autor: S.P.
Foto: fest.rs

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>