Region

Svet

Željko Mitrović: Emitovanje Preljubnika je veliki propust

Vlasnik Pinka se složio da je emitovanje sporne epizode "Preljubnika" o incestu između oca i ćerke zaista veliki propust.

Željko Mitrović: Emitovanje Preljubnika je veliki propust



Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) podneo je juče zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Pinka i obavezao je tu televiziju da se izvini gledaocima zbog emisije emitovane 8. februara u 17 sati sa scenama incesta između oca i ćerke.

Jučerašnja vanredna sednica zakazana je zbog mnogobrojnih poziva građana koji su se žalili RRA da ih je taj sadržaj uznemirio i da su se nad njim zgrozili, te da može da naškodi fizičkom, mentalnom i moralnom razvoju dece i omladine.

Vanrednoj sednici Saveta RRA prisustvovao je Željko Mitrović, čelni čovek Pinka. On je rekao da je prvi put gledao spornu epizodu noć pre sastanka sa RRA i složio se da je emitovanje iste zaista veliki propust, ali da ni on sam, ni urednički tim nisu u stanju da pregledaju svih 400 sati programa koje ta televizija mesečno proizvodi, te da se u obilju snimljenih emisija potrkadu i greške.

Ovo je već druga godina zaredom kako RRA TV Pink izriče opomenu zbog emisije "Preljubnici". U oktobru prošle godine naloženo je, a juče i ponovljeno, da emiter bez odlaganja označi da je ova emisija "igrani program", kako javnost ne bi bila u zabludi da se radi o stvarnim učesnicima. Takođe je naloženo da se "Preljubnici" emituju posle ponoći.

"Ništa od onoga što smo zahtevali, televizija Pink nije sprovela u delo. Prošli put su platili kaznu od 800.000 dinara, a sada ćemo tražiti maksimalnu, od milion dinara, budući da je reč o ponovljenom delu. Najveći problem je što RRA ne može da izriče konkretnije sankcije. Ali u izradi je novi zakon, po kojem ćemo imati veća ovlašćenja", ističe Goran Karadžić, potpresednik Saveta RRA.

"Televizija Pink će preduzeti sve mere kako bi ispunila zahteve RRA", saopštio je Darko Popović, PR Pinka i naglasio na sastanku sa RRA da "Preljubnici" ne treba uvek da se emituju posle ponoći, već samo u slučajevima kada sadržaj emisije nije prikladan za mlađe od 18 godina.

Autor: B.B.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>