Region

Svet

Region

Monika Beluči: Bio mi je izazov da dođem na Kustendorf (Foto)

Slavna italijanska glumica Monika Beluči istakla je da želi da radi sa talentovanim i interesantnim rediteljima, i da joj saradnja sa autorima iz različitih zemalja omogućava da mnogo nauči, kao glumica, ali i kao žena.

Monika Beluči: Bio mi je izazov da dođem na Kustendorf (Foto)



"Nije se ništa promenilo, sve što želim da radim jeste da sarađjujem sa talentovanim i interesantnim rediteljima. U velikim produkcijama sam igrala, jer sam poštovala reditelje. U filmovima Endija i Lane Vačovski (Matriks), Terija Gilijama, uradila sam to samo zato što sam poštovala njihov rad. Ne snimam filmove samo da bi snimala, za mene to je mogućnost da se razvijam kao glumica", objasnila je Beluči u intervjuu Tanjugu.

Kao italijanskoj glumici, mnogo joj znači mogućnost da saradjuje sa rediteljima iz različitih zemalja.



"Za mene je sjajno kada imam priliku da sarađujem sa iranskim, američkim, francuskim rediteljima. Kroz to mogu da naučim mnogo, ne samo kao glumica, već i kao žena. Divno je biti u dodiru sa svim tim kulturama", naglasila je zvezda filmova "Malena", "Matriks", "Stradanje Isusovo", dodavši da uloge bira isključivo instiktom.

Uporedivši holivudsku i evropsku produkciju, Beluči je primetila da su u pitanju ekonomske razlike, a pred kamerom je isto. "Nema razlika kada igrate u holivudskim ili evropskim filmovima. Kada ste pred kamerom, ništa se ne menja. Ispred kamere, vi glumite. Tu se više radi o ekonomskim razlikama. Meni kao glumici, to nije bitno", rekla je ona.

Monika će igrati u novom filmu Emira Kusturice "Ljubav i rat", čije snimanje bi trebalo da počne u maju u Trebinju. "To je ljubavna priča koja se odvija usred rata. Biće veoma nasilan i veoma poetičan. Igram glavnu žensku ulogu, a partner mi je Emir Kusturica. Igraćemo par i on će u isto vreme režirati film", ispričala je Beluči.

"Popularna glumica je rekla da je bila radoznala da dođe na "Kustendorf". Odavno sam čula za "Kustendorf" i veoma poštujem rad Emira Kusturice. Bio mi je izazov da dođem ovde", naglasila je Beluči. Ona je istakla da su Drvengrad i "Kustendorf" postali mesto kulture. "Super je za Srbiju i za ljude širom sveta. To je postalo mesto kulture. Glumci, glumice i reditelji dolaze iz celog sveta i festival je veliki susret kultura", ocenila je Beluči.



Jedna od najlepših žena sveta rekla je da "lepota može pomoći u smislu da se ljudi zainteresuju za vas". "To može trajati samo pet minuta, ako iza toga nema ništa", smatra Monika Beluči.

Beluči je specijalni gost 6. Medjunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf". Njen dolazak privukao je veliku pažnju novinara, gostiju i posetilaca Drvengrada, a za intervju sa lepom glumicom čekali su mnogobrojni novinari iz Srbije i inostranstva. Beluči je strpljivo svakog dočekivala u biblioteci i ljubazno odgovarala na pitanja.

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug
Foto: Kustendorf promo

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>