Ostalo

Sme�no

Fejsbuk opet menja izgled! Ovako će izgledati novi Tajmlajn (Foto)

Najveća i najpopularnija društvena mreža Fejsbuk ponovo menja svoj izgled, i ovoga puta bez prethodnog obaveštenja. U pitanju je novi tajmlajn profili koji više pažnje posvećuju komunikaciji među prijateljima.

Fejsbuk opet menja izgled! Ovako će izgledati novi Tajmlajn (Foto)



Novi profil nazvan "single column Timeline" (tajmlajn u jednoj koloni), akcenat stavlja na poruke i statuse, a obaveštenja poput lajkova i novih fotografija smeštena su na desnu stranu koja će sada dobiti znatno manje prostora.

Na samom vrhu profila korisnika više ne stoje fotografije niti stranice koje je korisnik lajkovao, a uklonjen je i status veze, što govori da se Fejsbuk ozbiljno posvetio zaštiti privatnosti svojih korisnika. Ovaj dizajn takođe ne dozvoljava da se objave o bitnim događajima u životu korisnika prostiru preko cele dužine zida.



Novi Fejsbuk je znatno pregledniji kada je u pitanju čitanje poruka i statusa, pa je po tom pitanju daleko organizovaniji od prethodnih, a i mnogo lakši za snalaženje.

Ovaj tajmlajn je za sada omogućen samo stanovnicima Novog Zelanda, koji je prvi izbor Fejsbuka za isprobavanje noviteta. Portparol najveće društvene mreže izjavio je za portal TNW da ne žele da iznose više detalja u medije.



Premda još nije zvanično objavljeno kada bi korisnici Fejsbuka mogli dobiti novi profil i mada će, za sada, samo korisnici sa Novog Zelanda uživati u novom dizajnu, pitanje je vremena kada će se novi izgled Fejsbuka proširiti i na korisnike iz ostalih zemalja.

Autor: B.B.
Izvor: Agencije
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>