Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Dinča napustio takmičenje (Foto)

Današnji zadatak takmičara je da ponovo spreme jelo na osnovu slike, a to je grčko ćufte.

Prvi kuvar Srbije: Dinča napustio takmičenje (Foto)



Za ovaj grčki specijalitet kuvari imaju 45 minuta, kao i tri minuta za nabavku namirnica. Oni uzimaju više vrsta mlevenog mesa koje mešaju sa hlebom i prave masu za ćufte. Petar im govori kako se pravi zadato jelo, da se ćufte prvo "opeče", a zatim zapeče u rerni. On ne veruje da će takmičari uspeti da završe jelo i da neće biti dobro završen zadatak, jer se pirinač ne kuva, već se u rerni termički obrađuje.

Žiri saopštava takmičarima da ko ne bude završio i servirao jelo u predviđenom vremenu, ide direktno u čelendž. Petar pantomimom objašnjava Marku šta da radi sa svojim namirnicama.



Vreme za kuvanje je isteklo i svi kuvari su stigli da završe jelo za 45 minuta. Žiri će ponovo ocenjivati vezanih očiju, a u hranjenju im pomaže Romana. Posle degustacije svih sedam jela, žiri je konstatovao da skoro sva jela nisu završena do kraja, jer su pirinač i krompir bili živi, a meso nepečeno. Jedino četvrto jelo koje su probali je donekle ličilo na pravo grčko ćufte, pa odlučuju da kuvar čije je to jelo, bude današnji pobednik. To jelo je spremila Cakana, pa ona jedina ne ide u čelendž sa ostalih šest kuvara.



Svi takmičari u čelendžu imaju zadatak da naprave pet zalogaja koktel posluženja, bilo da je toplo, hladno, isto, različito… Za to imaju 15 minuta i jedan minut pre toga za nabavku namirnica u prodavnici, potrebnih za zalogaje. Takmičari mogu koristiti i namirnice iz prošlog zadatka i to ćufte, povrće, krompir i drugo.

Nakon 15 minuta kuvari serviraju svoje koktel posluženje na sto ispred žirija i počinje degustacija. Članovi žirija su generalno zadovoljni koktel zalogajima, pa tako Romanu proglašavaju za najboljeg kuvara prethodne nedelje, a odlučuju da Dinča napusti dalje takmičenje. Oboje dobijaju nagrade sponzora, a Dinča se zahvaljuje svim kuvarima i članovima žirija na lepom druženju u toku serijala.



Za nama je 13. nedelja najpopularnijeg kulinarskog šou programa u Srbiji.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>