Region

Svet

Egzit ponovo među najboljim evropskim festivalima

Novosadski Festival "Egzit", zahvaljujući glasovima publike, nominovan je za nagradu "European festival awards", u kategoriji "Najbolji veliki festival" (Best Major Festival), a "Warriors Dance Festival Serbia" u kategoriji "Najbolji novi festival" (Best New Festival), saopštili su organizatori.

Egzit ponovo među najboljim evropskim festivalima



Od 250 evropskih festivala iz 33 države koji učestvuju u ovom takmičenju, Srbija je jedina zemlja iz regiona odakle su dva festivala u trci za ovu prestižnu nagradu.

U glasanju za najbolje muzičke festivale Evrope učestvovalo je više od milion posetilaca festivala iz 49 evropskih zemalja, što je rekordan broj kada su u pitanju glasanja tog tipa.

Za najprestižnije evropsko priznanje u oblasti festivalske industrije, nominovani su najveći evropski festivali kao što su "Roskilde", "Tomorrowland", "Sziget" i drugi, a pobednik će biti proglašen 9. januara sledeće godine u Groningenu.

"Egzit" je nagradu publike za najbolji evropski festival već osvojio 2007. godine, a najznačajniji svetski mediji - CNN, BBC, Guardian, Times, redovno proglašavaju "Exit" jednim od najboljih muzičkih festivala u svetu.

Britanski list "Economist", koji važi za najuticajniji svetski ekonomski magazin, doprinos "Exit"-a i Novaka Đokovića imidžu Srbije okarakterisao kao "neprocenjivo".

Autor: B.B.
Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus


>