Svet

Region

Šta posle Sumraka?

Odlaskom vampira Bele i Edvarda, holivudski studiji dali su se u potragu za novim "Sumrakom" - filmom koji se dotiče tinejdžerskih muka i, što je još važnije, obara rekorde na blagajnama.

Šta posle Sumraka?



Prva četiri dela "Sumraka" zaradila su 2,5 milijardi dolara u bioskopima širom sveta. Filmovi su rađeni prema seriji knjiga o vampiru i vukodlaku koji se zaljubljuju u smrtnicu. Stručnjaci očekuju da će finale sage "Praskozorje 2" samo ovog vikenda zaraditi 150 miliona dolara u američkim i kanadskim bioskopima.

Željni da ponove uspeh "Sumraka", filmski studiji dali su se u potragu za romanima za mlade koji bi mogli da se pretoče u ogromnu blokbaster franšizu.

Najmanje četiri filma rađena prema romanima za tinejdžere naći će se u bioskopima iduće godine. U filmovima mladi ljubavnici moraće da se izbore sa vanzemaljskim parazitima, zlim zombijima i drugim negativcima sa natprirodnim moćima.

Producenti se nadaju da će uspeti da pronađu priču koja će uzbuditi tinejdžere koji su, preporučujući knjigu prijateljima, sami zaslužni za planetarnu popularnost romana i filma "Igre gladi". Film je ovog proleća u bioskopima zaradio 687 miliona dolara.

"Mladi osećaju duboku strast prema knjigama koje vole. A, kada ih vole onda ih i dele sa drugima", rekla je Rojtersu producent filma "Igre gladi" Nina Jakobson.

"Sumrak" je mali studio "Summit Entertainment" lansirao u holivudsku prvu ligu i omogućio "Lions Gate"-u da snimi "Igre gladi".

Filmovi koji će mladima biti ponuđeni dogodine kombinacija su paranormalnih tema iz "Sumraka", distopijske budućnosti iz "Igara gladi" i ljubavne priče.

"Summit" se nada da će fanovi "Sumraka" u februaru "zagristi" i zombi romansu "Warm Bodies" (Topla tela), ljubavnu priču zombija i smrtnika.

Nekoliko nedelja potom, studio "Warner" nudi fantazi film "Beautiful Creatures" (Predivna stvorenja), o tinejdžerki sa magičnim moćima i dečaku koji se zaljubljuje u nju. Film je rađen prema bestseleru "New York Times"-a autorki Kami Garsije i Margaret Strol koji je u Srbiji objavila "Laguna".

Autor: B.B.
Izvor: Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>