Region

Svet

Peti Rege Serbia festival u Pančevu

Peti "Rege Serbia" festival počinje danas u Pančevu, a do 18. novembra publici će se na dve lokacije predstaviti značajna imena evropske i srpske rege scene, najavio je organizator, Dom omladine Pančevo.

Peti Rege Serbia festival u Pančevu



Zvezde festivala su Mad Professor, najznačajnije ime dab muzike Velike Britanije i mladi hiphop izvođač Rootwords kojeg će pratiti švajcarski rege bend "Najavibes".

Kada su u pitanju "saundsistemi" (soundsystem) predstaviće se Asher Selector (Švajcarska), Matteo (Švajcarska), Raldo (Švajcarska), Keumart De Green Sayaman (Švajcarska), Mad Codiuf (Belgija) i DJ Skunk & Laurent (Švajcarska).

Nastpiće i većina aktivnih domaćih "saundsistema": "Jahmessenjah" i MC Darka iz Gornjeg Milanovca, "Solid Hi-fi" (Smederevo), Shone Al Capone i Professor Tresha (Beograd), "Trenchtown Rockers" i "Positive Vibration" (Pančevo), kao i bendovi "Che Guerillaz" (Beograd) i "Greenfingers" (Niš).

Otvaranje festivala obeležiće i dve izložbe u Galeriji Doma omladine Pančevo.

Festival će se odvijati u Malom klubu Doma omladine i u sali Studentskog doma u Pančevu.

Organizaciju manifestacije finansijski su omogućili Grad Pančevo, Pokrajinski sekretarijat za kulturu AP Vojvodine i NIS GaspromNeft.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>