Region

Svet

Prvi kuvar Srbije: Bojan spremio najgore puževe, nominovan za izbacivanje (Foto)

Bojana kao jučerašnji nominovani kuvar ima zadatak da ostalim takmičarima podeli današnju glavnu namirnicu za kuvanje, a to su očišćeni puževi.

Prvi kuvar Srbije: Bojan spremio najgore puževe, nominovan za izbacivanje (Foto)



Bojana ide od stola do stola i daje kuvarima puževe, onoliko koliko oni misle da im je potrebno za današnju pripremu. Milica im priča o kvalitetu mesa puževa, koje se u kulinarstvu smatra delikatesom. Petar im sugeriše da ih prvo moraju očistiti i obariti. Za spremanje puževa kuvari imaju 45 minuta, kao i dva minuta za nabavku namirnica iz prodavnice. Dat je znak za početak kuvanja i svi su prionuli na posao.



Petar je izmislio priču da su stari Rimljani pre spremanja ljubili puževe, pa ga je Nemanja poslušao i poljubio puža, mada je znao da to nije istina. Većina kuvara želi da pohuje puževe, od čega ih Petar odvraća, jer će meso izgubiti na ukusu i kvalitetu. Marija ipak priča sa Petrom, ali mu persira jer želi da se distancira od njega. Bojana je sipala crveno vino preko puževa, a Petar je rekao da to nikada nije video u životu, jer se puževi uvek spremaju sa belim vinom.

Vreme za kuvanje je isteklo i takmičari iznose svoja jela na veliki sto ispred žirija. Bojanu je pukla kesa sa šećerom dok ju je sipao u svoj rižoto, pa je rižoto ispao sladak, a Bojanino jelo je pohvaljeno, iako je žiri bio skeptičan zbog crvenog vina koje je koristila za spremanje puževa. Nemanja je stavio previše vlašca u svoje jelo, a Ana je ponovo pohvaljena za prezentaciju i higijenu, ali vino iz jela nije isparilo pa je bilo kiselo.



Markovom jelu je falilo začina, a u Suzaninom je bilo previše belog luka. Cakana je dobila sve pohvale žirija i njeno je jelo, zajedno sa Bojaninim i Romaninim, proglašeno za najbolje. Njih tri moraju degustirati jela ostalih kuvara i zajedno odlučiti čije je jelo najgore. Sve tri su se složile da je Bojan danas napravio najgore jelo, pa je on pored Marije i Bojane, treći nominovani kuvar za ovonedeljno izbacivanje.

Autor: B.B.
Izvor/Foto: Svet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>