Region

Svet

Vladimir Stojković: Ono što me ne ubije čini me jačim

Naš uspešni golman Vladimir Stojković nedavno je na utakmici koju je njegov tim "Partizan" igrao protiv "Javora" povredio ključnu kost.

Vladimir Stojković: Ono što me ne ubije čini me jačim



Iako su Vladimirovi saigrači na kraju meča slavili pobedu, poznati sportista nije mogao da im se priključi jer je hospitalizovan. Lekari sa Vojnomedicinske akademije (VMA) koji su ga pregledali, ustanovili su da je reč o prelomu ključne kosti, zbog čega će Stojković morati da miruje mesec i po dana. U periodu oporavka uz tridesetjednogodišnjeg golmana sve vreme biće njegova supruga Bojana, koja će se truditi da Vladimir dobije svu potrebnu negu, dok će mu vreme provedeno sa sinom Lavom sigurno vratiti osmeh na lice.

Kao profesionalni sportista, čuvar mreže "Partizana" prošle sezone podvrgao se i operaciji kolena, tako da mu povrde nisu nepoznanica i ne očajava što će izvesni period morati da miruje. U životu se uvek rukovodio maksimom: "Ono što te ne ubije učini te jačim".

"Sada mi ne vredi da kukam, žao mi je što sam slomio ključnu kost u najgorem trenutku, pred važne utakmice. U poslednje vreme sam ušao u dobar ritam, osećao sam se moćno i priželjkivao sam susrete u kojima ću imati dosta posla", tvrdi Vladimir. Naredni period provešće sa najbližima koji će se truditi da mu period oporavka što više olakšaju. Njegova supruga Bojana, koja trenutno učestvuje u takmičenju "Prvi kuvar Srbije", čak je razmišljala o napuštanju ovog šou-programa kako bi se našla svom mužu, jer porodicu uvek stavlja ispred posla.

Inače, Stojković je u poslednje dve godine imao mnogo teških trenutaka, ali je iz svake krizne situacije izlazio jači. Sportista je prvo doživeo neprijatnosti od navijača, kada je kao bivši igrač "Crvene zvezde" potpisao ugovor sa "Partizanom”. Potom je povredio koleno, zbog čega je morao da se operiše, pa je prošlu sezonu završio nešto ranije od ostalih kolega. Najviše boli ipak mu je naneo gubitak majke Kose, zahvaljujući kojoj je i počeo da se bavi sportom i koja mu je bila najveća životna podrška.

"Ono što me ne ubije, to me ojača. Kada sam prevazišao sve krizne situacije, siguran sam da ću i ovu. Znam da ću se za mesec i po dana na teren vratiti fizički i psihički jači. To vreme će brzo proći, a potom sam spreman da dam svoj maksimum", iskren je poznati golman.

Veliku podršku Vladimiru poslednjih dana daju i kolege, kako iz kluba, tako i iz reprezentacije Srbije, koje ga bezrezervno bodre. I pored toga što će morati da propusti neke važne utakmice, planira da nadoknadi sve propušteno kada se bude vratio na teren. Vladimir će dobiti odličnu medicinsku negu uz koju mu oporavak neće teško pasti, a njegovi najbliži će se potruditi da mu olakšaju dane u kojima mu sledi mirovanje.

Autor: B.B.
Izvor: Hello

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>